vineri, 10 iulie 2020

SCM Gloria, Metalul şi CSM Rm. Sărat află vineri în ce serie vor evolua

• Se stabilişte şi programul competiţional

Cele trei echipe buzoiene care se vor alinia la startul viitorului sezon al Ligii a 3-a, SCM Gloria, Metalul şi CSM Rm. Sărat, mai au doar câteva zile de aşteptat până când vor afla componenţa seriei în care vor evolua în ediţia 2018-2019 a Ligii a 3-a, dar şi programul competiţional al sezonului care va debuta pe 25 august. Vineri, de la ora 13,30, la Casa Fotbalului, are loc tragerea la sorţi în urma căreia va fi stabilit calendarul competiţional al noii ediţii a Ligii a 3-a.

Pe surse neoficiale, echipele buzoiene ar fi aflat că vor fi repartizate în seria I, „de Moldova”, dar nimic nu este încă decis. În sezonul trecut, când fotbalul buzoian a fost reprezentat în eşalonul al treilea de Metalul şi CSM Rm. Sărat, acestea au făcut parte din seria a II-a. Conform unui anunţ al Federaţiei, în noul sezon al Ligii a 3-a sunt înscrise 80 de echipe. Acestea vor fi împărţite în cinci serii de câte 16 formaţii. Evenimentul de vineri, de la prânz, va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Fotbal.

Startul, pe 25 august!

Noul sezon al Ligii a 3-a va începe în week-endul 25-26 august. Turul  se va încheia pe 1-2 decembrie, urmând ca sezonul să se reia pe 2-3 martie 2019. Ultima rundă, cea cu numărul 30, este programată pe 25-26 mai 2019.

Vor promova în Liga a 2-a echipele clasate pe primul loc în fiecare dintre cele cinci serii la finalul sezonului 2018-2019. Din Liga a 3-a vor retrograda 21 de echipe: ocupantele locurilor 13-16 din fiecare serie şi cea mai slabă echipă clasată pe locul 12 din toate cele cinci serii. Se vor avea în vedere doar rezultatele înregistrate cu echipele de pe locurile 1-11.

Noi amicale în week-end

În aşteptarea definitivării celor cinci serii şi a stabilirii programului competiţional, cele trei echipe buzoiene au susţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, noi meciuri de verificare. La Berca, în faţa echipei locale Viitorul (fosta Petrolul), SCM Gloria s-a impus la pas, 7-0. La Focşani, Metalul a învins-o pe CSM 2007 cu 3-1, în timp ce, la Rm. Sărat, CSM a fost surclasată, scor 0-5, de SC Oţelul Galaţi. Miercuri, de la ora 17,30, CSM Rm. Sărat şi Metalul Buzău se întâlnesc într-un meci eliminatoriu în faza a II-a a Cupei României, ediţia na­ţională.

loading...
error: Content is protected !!