luni, 01 iunie 2020

SCM Gloria Buzău a suspendat contractele sportivilor pe durata stării de urgență

• Ei vor primi o indemnizație de 75 la sută din drepturile în bani, dar nu mai mult de 75 la sută din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020

Ca mai toate cluburile sportive din România, și SCM Gloria Buzău a fost nevoit să suspende contractele de activitate spor­tivă pe durata stării de urgență. Sportivii vor primi o indemnizație de 75 la sută din drepturile în bani, dar nu mai mult de 75 la sută din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020.

Ca urmare a amânării pe termen nelimitat a tuturor competițiilor spor­tive, hotărâri luate de federațiile de specialitate, și la  Gloria a fost întreruptă activitatea tuturor secțiilor. Decizia se aplică începând cu data de 16 martie.

„Am suspendat contractele începând cu data de 16 martie”    

„Soluția am găsit-o în Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 30 în sensul că tuturor sportivilor le-am suspendat contractul de activitate sportivă pe perioada stării de urgență, de­oarece și Federațiile Ro­mâne de profil au suspendat activitatea competițională și, ca urmare a stării de urgență, nici antrenamentele nu s-au mai putut desfășura. Întrucât nu au contract individual de muncă, ei sunt încadrați prin C.A.S (Contract de activitate sportivă), nu se încadrează în șomajul tehnic, în schimb vor primi o indemnizație de la AJPIS Buzău. Noi vom întocmi do­cumentele până pe 10 ale fiecărei luni pentru luna anterioară. Prin urmare, noi am suspendat contractele de activitate spor­tivă începând cu data de 16 martie și pe această perioadă vor primi acasă indemnizație de la AJPIS Buzău. Această indemnizație este de 75 la sută din drepturile în bani aferente prestației acti­vității sportive, dar nu mai mult de 75 la sută din salariul mediu brut prevăzut în Legea Asigurărilor Sociale de Stat”, a declarat, la Campus TV, directorul executiv al SCM Gloria Buzău, Ion Cazan.

Starea de urgență a fost instituită pe teritoriul României, prin decret prezidențial, pe 16 martie, și va fi prelungită pentru încă 30 de zile, până la jumătatea lunii mai, conform anunțului președintelui Klaus Iohannis.

loading...
error: Content is protected !!