sâmbătă, 30 mai 2020

Scenariul cu play-out, tot mai probabil pentru Gloria și Metalul

• Reluarea campionatelor de fotbal pe 16 mai a devenit imposibilă după prelungirea stării de urgență anunțată de președintele Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că ”va fi nevoie de prelungirea stării de urgență” din cauza pandemiei de coronavirus. Cea actuală, în care ne aflăm de la data de 16 martie, va expira la mij­locul săptămânii urmă­toare, pe data de 15, și va fi prelungită pentru o perioadă de încă 30 de zile.

În aceste noi condiții, competițiile sportive nu vor putea fi reluate. Astfel, campionatele de fotbal nu se vor relua pe 16 mai, ci vor rămâne în continuare suspendate, iar FRF va trebui să facă noi planuri cum ar putea să continue actualul sezon.

Posibilitatea desfășurării tuturor eta­pelor rămase de disputat devine, astfel, imposibilă.

Cea mai credibilă ­va­riantă este acum disputarea de play-off și play-out. Pentru divizionarele buzoiene, Gloria (Liga a 2-a) și Metalul (Liga a 3-a) acest lucru va însemna că vor termina sezonul, dacă nu va interveni altceva, în turnee play-out.

Ambele echipe buzoiene, pe locul 11

Campionatele fotbalistice din România au fost suspendate la începutul lunii martie. În Liga a 2-a s-au disputat până acum 24 de etape din 38, în timp ce în Liga a 3-a s-au jucat 16 runde din 30. La nivelul eșalonului secund ar urma să se joace astfel: primele opt clasate din acest moment vor intra în play-off, în timp ce restul de zece vor merge în play-out.

Echipele își vor păstra în noul clasament punctele obținute până în acest moment, mai puțin pe cele câștigate la „masa verde” în retur cu exclusa Sportul Snagov, unde e cazul. Echipele vor juca câte un singur meci împotriva adversarilor din „noul” clasament din care vor face parte, iar ordinea partidelor, acasă sau în deplasare, va fi stabilită prin tragere la sorți.

Deci, în play-off vor fi opt meciuri în total de fiecare echipă, iar în play-out sunt câte nouă jocuri de fiecare. Regulile promovării, res­pectiv retrogradării, vor rămâne aceleași ca în sezonul normal. Primele două cla­sate acum în play-off vor promova direct, iar a treia clasată merge la barajul pentru promovare. Din play-out vor retrograda ultimele trei clasate din cele zece echipe.

Fără cele 3 puncte din victoria la “masa verde” cu Sportul Snagov, Gloria Buzău se situează pe locul 11 și va disputa restul sezonului în turneul play-out. În Liga a 3-a, în momentul întreruperii campionatului, Metalul se afla pe locul 11 în Seria a 2-a și va juca, de asemenea, în turneul play-out, dacă Federația va decide să închidă campionatul în acest mod.

loading...
error: Content is protected !!