duminică, 07 martie 2021

Scandalul din ADI ,,Buzău-Mărăcineni”, un deja-vu de acum patru ani

A mâncat, a băut, dar când a sosit nota de plată, a spus că este prea mare. Ba și amenință că, dacă se supără, își deschide propria cârciumă, unde nu îi va cere nimeni să plătească.

Cam așa s-ar putea rezuma situația pe care primarul comunei Mărăcineni, Dumitru Constantin, a creat-o prin refuzul de a achita contribuția unității administrativ-teritoriale pe care o conduce către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,Buzău-Mără­cineni”. Este vorba despre aproape 830.000 lei, bani datorați către Trans Bus pentru cursele operatorului municipal de transport călători care deservesc comuna, la care se adaugă și subvenția pentru abonamentele elevilor. Mai mult, primarul de Mărăcineni declară că, în cazul în care ­res­pectiva sumă nu va fi recalculată, ar putea să se retragă din ADI ,,Buzău-Mărăcineni” și să pună la punct propriul sistem de transport în regim de maxi-taxi. Numai că un asemenea sistem implică mai multe neajunsuri: dificultatea asigurării distanțării fizice impuse de criza sanitară, dar și imposibilitatea accesului microbuzelor în municipiu, cel mai fericit caz fiind acela al capătului de linie la Autogara XXL.  Ca să nu mai vorbim despre situația absurdă în care autobuzele Trans Bus să tranziteze, în drum spre Săpoca și Cernă­tești, comuna Mărăcineni, fără a opri aici.

Situația în cauză seamănă izbitor cu cea din legislatura trecută, când o parte din energiile municipalității s-au dus către scandalul din interiorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ,,Buzău 2008”, scandal alimentat de gruparea din jurul fostei conduceri a Companiei de Apă, sprijinită de preșe­dintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

În cazul ADI ,,Buzău-Mără­cineni”, județul Buzău urmează să facă parte din această structură asociativă obligat-forțat, pentru a se ­res­pecta preve­de­rile noului Cod Administrativ. Rămâne de văzut ce poziție va adopta președintele Neagu în legătură cu scandalul momentului, după ce unitatea admi­nistrativ-teritorială pe care o conduce va fi membru în această structură.

 

loading...
error: Content is protected !!