joi, 04 iunie 2020

Sancțiuni pentru 20% dintre angajatorii verificați de inspectorii de muncă

20% din angajatorii verificați de inspectorii de muncă în luna aprilie au fost sancționați. Motivele pentru care au primit sancțiuni cei 20 de angajatori în luna aprilie sunt aceleași pentru care inspectorii de muncă au tot aplicat amenzi și avertismente în ultima vreme, ceea ce înseamnă că fără sancțiuni  o parte dintre agenții economici buzoieni nu sunt dispuși să intre în legalitate în ceea ce privește relațiile de muncă și nu respectă în totalitate drepturile persoanelor care prestează activități în cadrul societățiilor respective.

Potrivit informării Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău, în urma veri­fi­cărilor efectuate la 114 agenți economici în luna aprilie, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale pentru 20 dintre aceștia, dintre care patru amenzi contraven­ționale în valoare de 63.300 lei și 19 avertismente.

În ceea ce privește natura încălcărilor legii identificate de inspectorii de muncă, în continuare se constată că în prim plan se află munca nedeclarată. ,,Au fost identificați nouă agenți economici care nu au încheiat contracte individuale de muncă conform art 15. 1 din Codul Muncii sau nu au transmis elementele contractelor individuale de muncă în registrul general de evidența  salariaților, cel târziu în ziua anterioară începerii activității pentru un număr de 19 persoane contrar prevederilor art. 16 din Codul Muncii republicat.”

Măsurile au fost luate de inspectorii de muncă în funcție de circumstanțele personale ale angajatorilor: s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 60.000 lei și alte opt avertismente și au stabilit măsuri pentru remedierea situațiilor. Alte nereguli pentru care inspectorii de muncă au mai sancționat angajatorii buzoieni au fost nerespectarea timpului de muncă și odihnă, precum și alte neconformități pre­văzute în  OUG NR. 2/2001 aprobată cu modificări prin Legea  180/2002.

loading...
error: Content is protected !!