marți, 22 septembrie 2020

Samsar de porci, prins în Verneşti

Poliţia şi DSVSA Buzău au pus mâna în această dimineaţă pe un cetățean, vârstă de 67 de ani, din Covasna care oferea spre vânzare porci în Cândeşti. El a fost surprins cu transportul de purcei de către un  poliţist din Verneşti. La momentul la care a fost depistat, acesta avea, în duba de 3,5 tone cu care se deplasa, doi purcei de aproximativ 20 kilograme şi a declarat că nu apucase să vândă. Cu toate acestea Poliţia face cercetări spre a vedea dacă cetăţeanul apucase să facă tranzacţii.

El a declarat că a venit în Verneşti cu porcii din gospodăria proprie pentru a-i vinde în schimbul unor cereale. S-a ales cu o amendă de 2.400 de lei din partea DSVSA Buzău, spune purtătorul de cuvânt Iulian Moca, pentru că a transportat spre comercializare porci care pot constitui vectori de răspândire a unei boli infecţioase contagioase, respectiv pesta porcină africană, şi o amendă de 750 de lei de la Poliţie pentru că nu avea autorizaţie.

Pentru că porcii pe care-i punea în vânzare samsarul nu se regăsesc în baza de date a ANSVSA se fac în continuare cercetări să se vadă dacă aceştia chiar aparţin vânzătorului din Verneşti sau au fost cumpăraţi de la un crescător. Cei doi porci găsiţi la samsar au fost confiscaţi de o echipă operativă, ucişi şi apoi incineraţi în condiţii de biosecuritate.

1 COMENTARIU

  1. OAU, CE MAI SAMSAR AU PRINS!!! ZICI CA SUNTEM IN” JUNGLA UE” SI L-AU PRINS PE SADAM HUSSEIN!
    au prins si eI un amarat de porcar cu 2 purcelusi de 20 de kile fiecare – tantaru e armasar la oamenii de rand.
    pe cei care au vandut tara nu-I mai demasca nimeni, nu se atinge nimeni de ei, nici macar presa, cadaor e libera nu?!…

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!