sâmbătă, 19 septembrie 2020

Șamponul potrivit – garanția unui păr sănătos

Lexemul șampon derivă de la cuvântul   „champi”,  ce denotă un amestec de plante și ierburi naturale cu ajutorul căruia în secolul XIX-lea se realiza un masaj delicat al capului, pentru îngrijirea și stimularea creșterii părului. Istoria şamponului este strâns  legată de India și obiceiurile sale tradiționale  de menținere a sănătății șuvițelor, prin intermediul uleiurilor esențiale de flori  și fructe.  

În prezent șampoanele moderne  au la bază o cantitate moderată de surfactanți, uleiuri naturale, vitamine, antioxidanți, proteine  și componente hidratante, ce asigură o curățare delicată, lăsând un aspect moale și catifelat.

 Produsele pot avea diverse forme și texturi, alese  în conformitate cu necesitățile individuale ale părului: lichide, pulbere, cremoase, paste, aerosoli, în format spray sau în tub, însă marea majoritate sunt lichide, transparente sau perlate https://makeup.ro/categorys/22806/.

Șampoanele sunt clasificate în următoarele categorii:

Cosmetice – curăță delicat părul vopsit sau decolorat, lăsând un aspect moale și strălucitor. Conferă un volum impecabil și facilitează procesul de aranjare. Oferă rezistență părului fin și consolidează starea generală a capetelor despicate. Formula acestora deține o bază de spălare formată din componenți tensio-activi anionici și amfoteri: polimeri cationici și cheratină. 

Clasice –  sunt cele mai populare  remedii pentru îngrijirea părului datorită proprietăților sale multiple de curățare, spumare și hidratare. Compoziția nutritivă are la bază agenți  tensio-activi anionici și un complex de elemente hidratante, ce combate deshidratarea celulară și activează regenerarea firelor afectate. 

Pentru copii – dețin o formulă blândă, ce nu afectează scalpul delicat și mucoasa oculară a copilului.   Baza de spălare conține mai puțin  detergent și posedă agenți tensioactivi anionici foarte slabi.

Nuanțatoare –  reîmprospătează culoarea naturala a părului și-i conferă un plus de intensitate. Conține o cantitate moderată de mușețel, ce menține blondul natural, frunze de nuc, ce întăresc nuanța brună și henna, ce  oferă reflecții roșii.  Formula activă oferă multiple efecte antiseptice și antiparazitare.

Pentru păr gras – oferă o curățare profundă, echilibrează excesul de sebum și lasă o aromă revigorantă. Compoziția nutritivă are la bază o cantitate moderată de  ulei de ricin, metionina, ulei de cade și  argilă naturală. Reduce frecvența spălării și saturează foliculii de păr cu elemente nutritive.

Pentru păr uscat – au la bază  o cantitate considerabilă de ulei de ricin, acizi grași, avocado și un complex natural de vitamine benefice.  Curăță ușor și oferă o hidratare profundă firelor deteriorate. Datorită conținutului ridicat de agenți tensioactivi cationici facilitează procesul de aranjare a părului. Activează procesul de regenerarea a capetelor despicate și lasă o strălucire naturală.

Pentru spălarea frecventă- pot fi folosite zilnic, datorită compoziției inofensive, ce are la bază agenți tensioactivi anionici, amfoteri sau neionogeni, mai puțin agresivi. Asigură o acțiune fără greutate, curăță ușor și lasă un volum impecabil.   Nu cauzează reacții adverse și senzații de disconfort. Consolidează starea generală a părului și protejează împotriva factorilor externi. 

Nu-ți rămâne decât să faci alegerea corectă – selectează un șampon potrivit și menține sănătatea șuvițelor tale!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!