Actualitate

Salariul minim va crește de la 1 octombrie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că planul Guvernului e de a crește salariul minim la 3.300 de lei de la 1 octombrie, încă nefiind stabilită noua mărire de la 1 ianuarie 2024. „Deciziile pe care le avem într-adevăr la coaliția de guvernare sunt cele legate de salariul minim și creșterea acestuia care a fost agreată, în principiu, în coaliția de guvernare. În discuții a fost data de 1 octombrie și a fost discuția pe 3.300 lei. Cea de la 1 ianuarie, să vedem cum vor evolua lucrurile la nivelul coaliției. Vă dați seama că este o decizie care ține de coaliție și de felul în care se vor derula aceste discuții, probabil în perioada următoare în ceea ce privește salariul minim pe economie. Este în același timp și un angajament pe care partidele l-au luat inclusiv prin programul de guvernare care a fost aprobat la momentul la care Guvernul Ciolacu și-a început mandatul”, a afirmat Marcel Boloș, într-un interviu pentru Antena 3 CNN.

Legat de cei 200 de lei care nu erau impozitați, ministrul a subliniat că era o dispoziție tranzitorie, iar în momentul de față nu se știe dacă va fi păstrată sau nu neimpozitarea. „Acești 200 lei erau dați pe o perioadă de un an de zile și aici urmează să se ia o decizie finală cu privire la cei 200 lei pe care îi avem ca deducere din impozitul pe venit”, a punctat demnitarul din Guvernul Ciolacu.

Marcel Boloș a confirmat și faptul că va avea loc o creștere de 14 la sută a pensiilor de la 1 ianuarie 2024. „Sunt bani pentru creșterea pensiilor, vor fi majorate cu minim 16 miliarde de lei. (…) În procente înseamnă că am luat în calcul o creștere a pensiilor cu aproximativ 14 la sută, dar procentul final va fi anunțat de coaliția de guvernare”, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. În ceea ce privește pensiile speciale, acestea ar urma să fie impozitate cu 20-25 la sută, a mai precizat Boloș: „Impozitarea cu 20-25 la sută a pensiilor speciale, să zicem, dar procentul îl definim prin calcule de sustenabilitate pe care le facem”.

Articole similare