joi, 26 noiembrie 2020

Salariații din Sănătate, pentru a treia oară în stradă

Joi, 19 noiembrie la ora 11.00, sindicaliștii din Sănătate s-au aflat în fața Parlamentului României, la intrarea Izvor, „într-o acțiune a tăcerii, a doliului, a respectului față de toate victimele de până acum ale sistemului sanitar românesc în paragină, fie că sunt pacienți ce nu au mai putut fi salvați, fie că sunt salariați din sistem care au pierdut lupta pentru supraviețuire! Acțiunea condamnă total indiferența și inconștiența autorităților care sunt responsabile de managementul instituțiilor de sănătate din România ultimilor 30 de ani. Va fi o reacție publică de nemulțumire totală față de lipsa unei strategii naționale reale și coerente de reformare a sistemului de sănătate”, transmit reprezentanții Federației SANITAS. Ei vor continua astfel protestul intitulat MANIFEST PENTRU VIAȚĂ.

Acesta este al treilea miting dedicat apărării drepturilor lucrătorilor din sănătate la condiții de muncă decente și la recunoașterea meritelor, așa cum au fost cele prezentate în cadrul Apelului lucrătorilor din sănătate pentru respectarea condițiilor muncii decente. Protestul va include și comemorarea numărului de lucrători din sănătate decedați, aflat într-o creștere accelerată.

„Pentru a evita ambiguitățile legate de scopul mitingului pe care-l desfășoară mâine, 19.XI.2020, reprezentanți ai Federației Solidaritatea Sanitară în Piața Victoriei, precizăm următoarele:

– Ca toate acțiunile de până acum, acesta va fi un protest pentru apărarea siguranței și intereselor tuturor lucrătorilor din sistemul public de sănătate.

– În același timp, suntem siguri că siguranța profesioniștilor din sănătate contribuie în mod semnificativ la siguranța pacienților. Așa cum am afirmat în mod continuu, calitatea vieții profesionale contribuie la creșterea calității serviciilor medicale furnizate pacienților.

Suntem o federație sindicală, misiunea noastră fiind apărarea intereselor membrilor noștri de sindicat”, au transmis pe rețelele de socializare liderii Federației Solidaritatea Sanitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!