Economic

S-au terminat fondurile pentru „Instalarea tinerilor fermieri”

Următorul program, în anul 2027!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a făcut un nou anunț destinat tinerilor fermieri interesați de linia de finanțare DR-30 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Astfel, agenția a anunțat oficial epuizarea fondurilor pentru această intervenție. După ce fondurile disponibile pentru zona montană se terminaseră încă de anul trecut, AFIR a închis, în 19 ianuarie 2024, și depunerea cererilor pentru componenta națională.

„În perioada 2 noiembrie – 19 ianuarie 2024, AFIR a primit 3.761 de cereri de finanțare depuse de tinerii fermieri prin DR-30, componenta națională. Valoarea totală a solicitărilor de finanțare depuse on-line este de 263,27 milioane de euro. Astfel, procentul depunerilor a ajuns la 150,05% din alocarea stabilită”, a comunicat instituția. Așadar, fondurile pentru tinerii fermieri s-au epuizat înainte de termenul limită al sesiunii, care era 31 ianuarie 2024, ora 16.00.

Odată cu închiderea acestei intervenții, fondurile europene disponibile pentru instalarea tinerilor fermieri în perioada 2023-2027 s-au epuizat în totalitate. Așadar, dacă nu vor fi identificate alte surse de finanțare, tinerii fermieri nu vor mai avea posibilitatea să acceseze fonduri europene pentru instalare până după anul 2027.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker