Actualitate

Recuperați de jandarmii montani după ce s-au rătăcit cu un bebeluș pe munte

Trei persoane care aveau cu ele un bebeluș  de 10 luni au plecat sâmbătă în drumeție din localitatea Nucu spre localitatea Aluniș și s-au rătăcit. Ei au ajuns într-un punct unde nu  au reușit să se mai orienteze pentru a se întoarce și au anunțat situația la Inspectoratul Județean de Jandarmi  prin SNUAU 112.

„O patrulă de jandarmi din cadrul Postului Montan Nehoiu Imediat a fost direcționată către zona indicată, iar în jurul orelor 20.00 persoanele au fost găsite,  și au fost conduse către locul unde aveau parcat mijlocul de transport”, a transmis Biroul de Presă al IJJ Buzău.

După recuperarea persoanelor rătăcite, patrula montană s-a deplasat spre Penteleu, unde, tot prin apel 112 a fost semnalată prezența unui pui de urs în apropierea unui pensiuni. „Având în vedere probabilitatea ridicată ca ursoaica să fie în apropiere, jandarmii montani au desfășurat activități de prevenire, informând operatorii economici și turiștii să evite zona, care a fost monitorizată până când animalul s-a retras în pădure”, a mai transmis Biroul de Presă al IJJ Buzău

Articole similare

error: Continut protejat!!