vineri, 16 aprilie 2021

S-a votat! Florina-Diana Potîrniche este noul director-manager al Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”

Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” are, începând de joi, un  nou director, după ce aleșii municipali au votat – 22 „pentru” și o abținere -, în ședința ordinară a Consiliului Local, ca Florina-Diana Potîrniche să ocupe respectiva funcție, pe care și-a adjudecat-o în urma promovării, cu media 10, a unui concurs.

Aceasta nu a putut fi prezentă fizic la ședință, însă a avut o intervenție on-line: „Sunt buzoiancă, născută și crescută în Buzău. Am urmat cursurile Colegiului Național ,,Mihai Eminescu”, profilul bilingv-engleză, pe care l-am absolvit ca șef de promoție. Am fost interesată de proiecte de educație și cultură chiar din timpul liceului, în timp fiind coordonatoarea departamentului de proiecte de cultură și de educație a Consiliului Județean al Elevilor din Buzău, poziție din care am inițiat primul festival de datini pentru tineret care se numea <Cu dati­na-n cap>, un proiect care a ajuns la foarte multe ediții și a devenit un eveniment cultural de referință pentru orașul nostru și pentru tineretul din Buzău. Ulterior, am devenit interesată de proiecte de educație și de cultură și am aplicat în mediul ONG, făcând asta în paralel cu cursurile de licență, pe care le-am urmat la Facultatea de Administrarea Afacerilor, cu predare în limba engleză, din cadrul Academiei de Studii Economice din București. Am absolvit și un master de Administrarea Afacerilor, tot cu predare în limba engleză, ca șef de promoție, la Academia de Studii Economice din București.

Încă din anul 2007 am început ca voluntar, apoi ca asistent de proiect, ajungând apoi director de programe în cadrul Asociației <Asistență și Programe pentru Dezvoltarea Durabilă – agenda 21>, un ONG cu sediul în București, dar care este activ la nivel național. Din pozițiile pe care le-am ocupat în cadrul acestei organizații am derulat peste 30 de proiecte de educație la nivel național și la nivel internațional, implicând numeroase școli din țara noastră, inclusiv din județul Buzău. Pot să menționez unul dintre proiecte care a avut un mare succes  și care a devenit global, în care am implicat peste 58 de școli din întreaga țară un număr de peste 900 de profesori și peste 8.000 de elevi, un proiect care a avut ca temă educația globală. Totodată, din anul 2015 mi-am îndreptat atenția și către proiecte internaționale și am avut șansa de a ocupa poziția de consilier în educație. Din această poziție am conceput și am implementat anual câte trei proiecte de educație și de formare pentru tineri” a spus noul director al Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman” Buzău.

Florina Potîrniche este, începând cu 24 iulie 2020, consilier al primarului municipiului Buzău, dar și manager în programe de educație în Bruxelles, Belgia, încă din anul 2015.

loading...