sâmbătă, 24 octombrie 2020

S-a dat „stingerea” la două baruri din Pogoanele. Peste ce au dat oamenii legii aproape de miezul nopții

S-a dat stingerea sâmbătă noapte în două baruri de pe raza orașului Pogoanele după ce oamenii legii au găsit clienți care petreceau fără să respecte vreo regulă de protecție individuală și fără distanțare socială.

Administratorii au fost sancționați iar petrecăreții trimiși la casele lor.

„În seara de 10 octombrie a.c., în jurul orelor 23:00, efective din cadrul Poliției orașului Pogoanele împreună cu jandarmi, au desfășurat activități de verificare la două societăți comerciale de pe raza orașului Pogoanele, în vederea prevenirii și combaterii factorilor ce ar putea favoriza răspândirea virusului SARS-COV 2 și verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.Astfel, s-a constatat faptul că în interiorul celor două societăți nu erau respectate reglementările legale privind purtarea măștilor de protecție și distanțarea socială. În acest context reprezentanții societății au fost sancționați contravențional conform Legii 55/2020  privind nerespectarea măsurilor de protecție individuală”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Una dintre societăți a mai fost sancționată în urmă cu câteva săptămâni după ce oamenii legii au dat peste o petrecere cu aproximativ 80 de persoane.

În week-endul tocmai încheiat, acțiuni cu forțe mărite pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul SARS-COV 2, dar și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților de orice fel au avut loc în tot județul.

Aproximativ 500 de efective cu atribuții de control și verificare (polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii, Ministerului Sănătății, Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, în restaurante, pe terase și în trafic.

Au fost legitimate peste 1000 de  persoane și au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară 112 societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații.

Au fost verificate peste 200 autovehicule, dintre care 65 mijloace de transport în comun.

În cadrul activităților de verificare și control au fost aplicate peste 300 de sancțiuni contravenționale dintre care 142 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 57 de sancțiuni contravenționale aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi alte 2 sancţiuni contravenţionale la alte acte normative, în contextul pandemiei Covid-19.

De asemenea, în cadrul acțiunilor, poliţiştii au sancţionat şi abaterile din trafic unde au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale ca urmare a nerespectării prevederilor legale a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Acțiunile au avut ca scop verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de alertă, precum și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților pe toate palierele, fiind angrenați polițiști din toate domeniile de competență.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2, precizează reprezentanții IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!