sâmbătă, 06 iunie 2020

Rugby, Cupa Regelui, sferturi de finală / SCM Gloria înfruntă campioana în deschiderea sezonului oficial

Prima nou-promovată de la SCM Gloria care intră în focurile unei competiţii oficiale este echipa de rugby. Sâmbătă dimineaţă, de la ora 11,00, pe stadionul din Parcul Tineretului, rugbiştii buzoieni primesc vizita campioanei en-titre, SCM Timişoara, în sferturile de finală ale Cupei Regelui, a treia competiţie ca valoare din rugby-ul românesc şi la care participă doar cele opt formaţii din SuperLigă.

Nici că se putea un duel mai dificil pentru echipa buzoiană, reclădită practic din temelii în această vară, cu nu mai puţin de 15 noi jucători transferaţi în intersezon. Confruntarea cu campioana României nu-i sperie pe buzoieni, care sunt conştienţi că au şanse minime de a produce surpriza, dar pe de altă parte vor să profite la maximum de această partidă. „Iau primul meci din Cupa Regelui ca pe meciul de verificare de care aveam nevoie înaintea începerii campionatului”, a spus antrenorul Costică Merşoiu, completat de şeful secţiei de rugby de la SCM Gloria, Geo­r­ge Georgescu: „Poate fi şi bine, şi rău că jucăm cu Timişoara la debut. Să fim realişti, n-am fi putut să-i batem, indiferent de data la care am fi jucat cu ei”.

Tot cu SCM Timişoara, echipa buzoiană se va întâlni şi pe 8 septembrie, în prima etapă din noul campionat al SuperLigii, dar pe Bega. Între timp însă, dacă vor reuşi, totuşi, să elimine formaţia timişoreană SCM Gloria va juca pe 18 august, în semifinalele Cupei Regelui, cu câştigătoarea dintre CSM Bucureşti şi Dinamo Bucureşti.

Lot SCM Gloria Buzău, rugby: Alexandru Bîsceanu, Ionuţ Moise, Ionuţ Platon, Mihai Boian (Moldova), Nicu Baboiu, Dorin Boţan (Moldova), Sorin Coşereanu, Florin Curcan, Marian Lupu, Pedro Kobylianski (Ucraina), George Mătase, Michael Scheepers (Africa de Sud), Olegsandr Shevcenko (Ucraina), Mihai Golubenco (Moldova), Cătălin Zarnea, Vlăduţ Anghel, Cris­tian Ionescu, Ruslan Dorogan (Moldova), Ian Oosthuizen (Africa de Sud), Moa Nickolas (Tonga), Alexandru Gealapu, Robert Morariu, Malafu Puniani (Tonga), Alexandru Crăciun, Vlad Leica, Moa Atelea (Tonga), Folau Paula (Tonga), Florin Neagu, Cristi Boboc. Antrenor: Costică Merşoiu, antrenor treisferturi: Mugur Preda.

Cupa Regelui, sferturi de finală:

  • ora 11,00: SCM Gloria – SCM Timişoara
  • ora 11,00: Tomitanii Constanţa – Ştiinţa Baia Mare
  • ora 11,00: Universitatea Cluj – Steaua Bucureşti
  • ora 17,00: Dinamo Bucureşti – CSM Bucureşti

loading...
error: Content is protected !!