Politic

Romașcanu tranșează subiectul susținerii PSD pentru Mircea Geoană

Senatorul de Buzău Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, a comentat, marți, afirmația lui Marcel Ciolacu potrivit căreia Mircea Geoană „nu e din afara partidului, a fost preşedintele PSD, cred că cel mai longeviv până la mine”. Romașcanu a precizat că PSD nu a fost solicitat să-i acorde sprijin electoral adjunctului NATO.

„Destul de greu să fie asumat cu un candidat independent”

Lucian Romașcanu spune că Mircea Geoană a fost președinte al social-democraților, este un politician „destul de greu să fie asumat cu un candidat independent”, dar că nu i s-a cerut PSD să îl sprijine pe adjunctul secretarului general al NATO la alegerile prezidențiale: „A spus (Marcel Ciolacu, n.r.) că nu nu este străin, tocmai pentru a limita un pic discursul de independent al domnului Geoană, ăsta a fost sensul celor spuse de domnul Ciolacu. Nu există nici sabotaj, nu există nimic, domnul Geoană este un om politic, fost preşedinte al PSD, a înfiinţat un partid politic, destul de greu să fie asumat cu un candidat independent. PSD nu a fost solicitat să îi acorde un sprijin electoral domnului Geoană. Până în acest moment, domnul Geoană însuşi a spus că nu are nevoie de sprijinul PSD, deci lucrurile cam aici sunt în acest moment”, a declarat Romașcanu.

Ciolacu: „Nu am avut o discuţie, de câţiva ani, cu domnul Geoană”

În urmă cu două săptămâni, Marcel Ciolacu declara, în legătură cu o variantă Mircea Geoană ca și candidat al social-democraților la alegerile prezidențiale: „Nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment şi nici eu, personal, nu am avut o discuţie, de câţiva ani, cu domnul Mircea Geoană, pentru o astfel de eventualitate. Este normal să nu am ce să răspund la această întrebare”. 

De partea sa, Lucian Romașcanu a subliniat că Marcel Ciolacu se află în cea mai bună poziție, ca președinte al PSD, și este cel mai bine plasat dintre candidați. Romașcanu a explicat și de ce Ciolacu nu a făcut încă o declarație cu privire la o candidatură la Cotroceni. „Este o chestiune de respect politic ca întâi să avem toate treburile, negocierile, discuţiile asumate în primăvară confirmate în acest moment, după care va veni şi momentul deciziei candidatului”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Întrebat și în legătură cu șansele social-democraților de a câștiga alegerile prezidențiale – al căror calendar nu se știe încă -, Lucian Romașcanu a răspuns: „S-a schimbat modul în care oamenii percep performanţa la guvernare a PSD. Avem toate argumentele să propunem un candidat de succes şi în comparaţie cu candidaţii de dreapta de până acum”.

Articole similare