Politic

Romaşcanu: Nu votaţi lozinci sau promisiuni, au provocat dezastre

Preşedintele PSD Buzău, senatorul Lucian Romaşcanu, s-a arătat îngrijorat de anumite tipuri de mesaje care circulă în spaţiul public, asemănătoare celor care au produs Brexitul, lozinci care de-a lungul vremii „au provocat dezastre”.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Buzău, fostul ministru al Culturii a atras atenţia că anul electoral viitor este deosebit de important, motiv pentru care alegătorii ar trebui să pună în cumpănă votul pe care îl vor acorda: „Ne apropiem de un an electoral extrem de important şi constatăm, din păcate, că anumite tipuri de mesaje prind rădăcini în conştiinţele oamenilor. Aş vrea totuşi să ne gândim foarte bine, indiferent ce avem în minte când mergem să votăm, să ne gândim că votăm pentru viitorul ţării, pentru viitorul oraşului, al judeţului. Nicăieri, niciunde nu s-au făcut lucruri doar pe promisiuni sau pe vorbe deşarte. Îi rog pe toţi oamenii să se gândească de trei ori înainte să facă cel mai important lucru din viaţa democratică, anume să voteze. Nu mergeţi după promisiuni deşarte, nu mergeţi după lozinci, pentru că, dacă ne uităm în istorie, toate aceste lucruri nu că au avut un eşec la final, ci au provocat dezastre în fiecare naţiune unde s-a mers în asemenea direcţie”, a declarat Lucian Romaşcanu.

El a opinat că unele mesaje propagate în spaţiul public sunt asemănătoare celor care au determinat Brexitul:  „Este vorba de mesaje care tind foarte mult spre o zonă naţionalistă, care speculează o nemulţumire a populaţiei – <Domnule e rău… facem tribunale ale poporului, ieşim din UE…>. Să fim foarte atenţi la chestiunea asta, pentru că este foarte uşor… Eu am vorbit cu foarte mulţi cetăţeni britanici, au votat Brexitul din răzbunare pe clasa politică, sperând să nu se întâmple, şi a doua zi când s-a întâmplat nu ştiau ce să mai facă. <Domnule, nu am crezut că iese!>. Ba da, te-ai dus cu un vot să cerţi clasa politică şi ai constatat că ceea ce nu voiai tocmai s-a întâmplat. La fel este şi aici. Mare atenţie când votăm pentru că pe vorbe ne pricepem toţi! E un pericol mare acesta pe care îl vedem şi prin sondaje. Sigur, fiecare este liber să meargă în ce direcţie vrea, noi suntem obligaţi să dăm acest mesaj de responsabilitate. În general orice chestie care merge pe vorbe şi nu pe fapte se termină urât”, a subliniat Romaşcanu.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker