Fără categorie

România, în ultimul act al Campionatului Mondial de Minifotbal. Directorul tehnic al naționalei este buzoian

Naționala României s-a calificat în premieră în finala Campionatului Mondial de Minifotbal,  competiție în care mai fusese de trei ori în careul de ași, însă nu reușise niciodată să acceadă în ultimul act.

Tricolorii au dispus de Ungaria, cu 3 la 0, după ce la pauză aveau un avantaj minim. Pe arena din Ras Al Khaimah, Alexandru Bourceanu și colegii lui au deschis rapid scorul în disputa cu Ungaria, în minutul 5, prin Ciprian Mircea Ungur. Rezultatul final a fost stabilit de „dubla” lui Ioan Mircea Popa, în minutele 27 și 37.

Mâine, în finală, vor juca cu naționala similară a Kazahstanului, trupă care s-a impus cu 3 la 2 într-o semifinală estică, în detrimentul Azerbaidjanului.

Din cele trei ediții care au avut loc până în prezent, România a obținut de două ori bronzul, în 2015 în SUA și în 2019 în Australia, și o dată s-au oprit în optimi, în 2017, în Tunisia. Astfel, Galbenii caută acum singurul titlu major carele lipsește din palmares, deoarece la nivel european, ai noștri sunt cei mai decorați jucători din istoria competiției care a debutat în 2010.

Directorul tehnic al selecționatei este buzoianul Cristi Lupu, fost antrenor al naționalei de minifotbal, în 2017, după ce, între 2015 și 2016 activase ca secund. Ocupă această funcție din 2018.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker