luni, 01 martie 2021

Romanescu: ,,Trebuie să luăm atitudine faţă de măsurile prin care PSD dezechilibrează societatea românească“

   Atacurile concertate ale guvernului social-democrat la adresa societăţilor comerciale, prin politica fiscală incoerentă şi coercitivă, reprezintă o ameninţare reală la adresa proprietăţii private, afirmă deputatul liberal de Buzău Cristinel Romanescu, într-o declaraţie politică pe care a prezentat-o de la tribuna camerei inferioare a Parlamentului, intitulată ,,Dezbină şi stăpâneşte sau stilul PSD în acţiune”. Acesta susţine că introducerea TVA split, reînfiinţarea taxei pe acciza la carburanţi de 7 eurocenţi, mutarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, dar şi neonorarea unor promisiuni din campania electorală transformă IMM-urile şi nu numai, în victime sigure.

   ,,Partidul Naţional Liberal are o datorie de onoare, moştenire venită din ideologia primului partid istoric românesc: să apere sectorul privat, iniţiativa particulară, firmele şi companiile care produc plusvaloare şi aduc prosperitate unei ţări. Liberalilor nu le poate fi indiferent ce se întâmplă astăzi în România. Atacurile concertate ale Guvernului PSD la adresa societăţilor comerciale prin politica fiscală incoerentă şi coercitivă, reprezintă o ameninţare reală la adresa proprietăţii private. Disperarea guvernarii actuale a PSD de a aduce bani la buget, cu orice preţ si prin orice mij­loace, poate produce o mare ruptură în economia românească. Din păcate, sectorul privat este cel sacrificat, lucru care e cum nu se poate mai nesănătos. Presiunea e pusă pe societăţi şi companii, care ajung să producă exclusiv pentru a plăti dările la stat şi cam atât…; profitul, la clientela de partid! Astfel, se creează un fenomen extrem de periculos: dihotomia dintre stat şi privat. Ne aducem aminte cu groază cum preşedintele de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu, a creat, la începutul anilor ‘90, falia dintre intelectuali şi muncitori. Altfel nu putem înţelege deciziile din ultima perioadă pe care PSD le ia în privinţa noilor taxe şi impozite pe care le-a înfiinţat sau reinventat. Introdu­cerea TVA split, reînfiinţarea taxei pe acciză la carburanţi de 7 eurocenţi, mutarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, dar şi neonorarea unor promisiuni din campania electorală transformă IMM-urile şi nu numai, în victime si­gure”, a spus Romanescu.

   Deputatul buzoian mai spune că guvernul social-democrat s-a grăbit să mărească veniturile clientelei politice fără vreo analiză economică şi s-a trezit, peste noapte, ,,că nu mai are bani pentru altele”: ,,Dintr-o neputinţă generată de amatorismul guvernării, Cabinetul Tudose plasează România pe umilitorul ultim loc în UE privind colectarea TVA. Într-un raport prezentat de Uniunea Europeană în luna septembrie, ţara noastră deţine cel mai mare deficit de colectare a TVA dintre membrii săi, cu un procent de 37%. Prăpastia uriaşă dintre promisiuni şi deciziile luate devoalează marea ­min­ciu­nă a guvernării PSD. Pe care «cei mulţi> refuză să o recunoască, deşi o simt şi o văd. Guvernul social-democrat s-a grăbit să mărească veniturile clientelei politice fără vreo ­ana­liză economică şi s-a trezit, peste noapte, că nu mai are bani pentru altele. Aici nu mai vorbim de investiţii în infrastructură, care s-au dus către zero. Mai mult, atragerea de fonduri europene s-a dovedit a fi o himeră”, susţine liderul ­li­beral buzoian.

   Deputatul Cristinel Romanescu mai susţine că vicepremierul Marcel Ciolacu ar fi recunoscut, indirect, că poli­tica guvernamentală pune în pericol mediul de afaceri românesc: ,,Cu ocazia unei întâlniri a membrilor Guvernului cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România, domnul vicepremier Marcel Ciolacu a afirmat că «vom căuta soluţii fiscale prin care să îmbunătăţim colectarea TVA fără a afecta mediul de afaceri>. Cu alte cuvinte, me­diul de afaceri se află în pericol, după cum domnia-sa a mărtu­risit, dar că strădania e pe măsura îngrijorării. În al doisprezecelea ceas, reiterez nevoia reală de a trăi într-un mediu social sănătos, echilibrat, rezultat al unei dezvoltări durabile a economiei de piaţă, lucru care a fost o prioritate dintotdeauna pentru Partidul National Li­be­ral. Amintim doar faptul că liberalii au fost cei care au introdus cota unică în România şi au susţinut permanent reducerea taxelor şi impozitelor. De aceea trebuie acum să luăm atitudine faţă de măsurile eminamente politice prin care PSD dezechilibrează societatea românească şi creează poziţii antagonice între stat şi privat”, a mai spus deputatul PNL de Buzău Cristinel Romanescu.

loading...
error: Content is protected !!