luni, 01 iunie 2020

Romanescu: „Oficialii DSV Buzău s-au molipsit de la guvern cu incompetenţă şi habarnism”

Liberalii buzoieni ­ta­xează, prin vocea preşe­din­telui organizaţiei judeţene a PNL, deputatul Cristinel Romanescu, „incompetenţa şi habarnismul” de care s-au molipsit, de la membrii guvernului, autorităţile locale sanitar-veterinare, care au încercat să ascundă sub preş apariţia focarelor de pestă porcină africană în judeţul nostru. Mai mult, remarcă Romanescu într-un comunicat de presă, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, medicul Ciprian Botezatu, s-a mulţumit să declare că reprezentanţii presei care au anunţat apariţia acelor focare „fabulează”.

,,Incompetenţa şi habarnismul de la nivelul Guvernului referitoare la subiectul pestei porcine africane sunt transferate şi în ţară şi au ajuns  şi în judeţul Buzău. Deşi ne confruntăm la nivel naţional cu această situaţie, iată că şi la Buzău trăim această grozăvie care duce la distrugerea unui întreg sector al agriculturii, iar la noi, la Buzău, nu am văzut nici măcar o măsură de prevenţie sau de încercare de a diminua urmările pe care pesta le va produce la nivelul judeţului. Mai mult, Direcţia Sanitar Veterinară a încercat să ascundă mizeria sub preş. Şi această <boală> este transmisibilă în România la ora actuală. Deşi pesta porcină bătea la porţile judeţului nostru, iar pentru oficialii Direcţiei Sanitar Veterinare acest lucru nu constituia o surpriză, DSV Buzău a afirmat că presa <fabulează> atunci când anunţa, pe surse, că sunt suspiciuni de pătrundere a acestei boli în două localităţi buzoiene. După ce s-a confirmat că această epidemie a ajuns în curţile oamenilor în zona Pătârlagele-Pănătău, iată că, surpriză, directorul DSV Buzău, medicul Ciprian Botezatu, a fost nevoit să facă anunţul public, în faţa dovezilor clare existente”, arată Romanescu.

Liderul liberal buzoian adresează un set de întrebări directorului DSVSA, medi­cul Ciprian Botezatu: „Vă întreb, domnule doctor şi domnule director, care au fost măsurile preventive  pe care le-aţi luat, ţinând cont că la graniţele judeţului  există un puternic focar de pestă porcină?  Care este rolul dumneavostră în acestă funcţie? De a confirma şi infirma existenţa acestei boli printre animale? Vă gândiţi cum veţi salva gospodăriile buzoienilor? Sunteţi conştient şi confortabil cu gândul că va trebui să coborâţi din fotoliul dumneavoastră de director pentru a-i spune în faţă ţăranului că îi veţi omori porcul din bătătură, poate sursa lui şi a familiei sale de hrană pentru un an întreg? Vă îndemn la omenie, realism şi implicare, e nevoie de dumneavoastră pentru a gestiona criza existentă”, mai spune preşe­­dintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, deputatul Cristinel Romanescu.

8 COMENTARII

  1. Este adevarat ce se spune in articol. Tot la fel de adevarat este si faptul ca organizarea retelei sanitar veterinare este deficitara.Inspectorii teritoriali nu fac nimic si nici nu sunt specializati in activitatea de control al alimentelor.In unele localitati nu vin cu lunile, nici chiar acum cand avem pesta africana in judet. Va vine sa credeti sau nu,in Gura Teghii, vin la targul saptamanal de joia, cetateni din jud Covasna care vand porci.Au fost si ieri 13 sept.Pana cand nu va fi lasat medicul veterinar concesionar sa-si faca datoria in circumscriptia lui, nimic nu se va face bun in aceasta activitate.

  2. Din păcate ne lipsesc specialiștii , suntem o tara de diplome fara valoare ,și la DSVSA Buzău se întâmplă la fel , incompetenți și angajații cei mai slabi cu pile foarte mari ,păcat toți vom suferi și este doar începutul dezastrului in tara asta până acum a fost pistol cu apa.

  3. De curiozitate întreb . Domnul Romanescu ce competențe are ? ce știe să facă ? ca să fim mai exacți. Care-i meseria ? nu bălăriile cu paleta și liderul pnl.

  4. te-ai trezit mai securistule?l-ai facut praf pe ciolacu acum te preocupa veterinarii?
    vai de capul tau,o sa duci pnl la 0,(5%

    • La rece. Ce-ar putea face Romanescu ca peneleul să crească în intenția de vot? Răspund tot eu. Să aibă inițiative legislative în folosul cetățeanului. Dar, vai! Tocmai a fost dat afară din peneleu, cu surle și trâmbițe Daniel Zamfir, inițiatorul așa-ziselor legi ale cămătăriei! Mai poate cineva din peneleu doar să se gândească să inițieze legi în folosul cetățenilor și automat să deranjeze interese financiare străine sau autohtone! Evident că nu! Politicianul din peneleu a ajuns să fie doar un idiot util și nimic mai mult. Se lăuda și neamțul la începutul mandatului cu un proiect de țară. La sfârșit de mandat tot în faza de proiect este! Ce se vede pe partea de opoziție? Nada. Măcar cretineii lui Soros țin electoratul cald cu glumele lor infantile! Uite la pesedeu, sare Fi_rea la beregata penalului absolut! Firea zice că vrea să mute munții din loc și să-i aducă la București dar n-o lasă tocmai șeful care se teme să nu-l eclipseze și cu toate astea șeful n-o exclude din partid! Așa se mențin procentele. Are românul iluzia că pesediștii chiar vor să facă treabă!

  5. Cei mai competenți doctori vetrinari zac sub dictatura politică a psd .Alți veterinar zac sub mese, beți de incompetență generată de diplomele cumpărate…

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!