vineri, 07 august 2020

Romanescu, interpelare pentru ministrul Transporturilor: „Îndrăznesc să vă întreb când veți ajunge la Buzău”

Președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, deputatul Cristinel Romanescu, se alătură demersurilor autorităților județene – Instituția Prefectului și Consiliul Județean, ale căror reprezentanți reclamă prezența la Buzău a ministrului Transporturilor, Lucian Șova, pentru a constata și a cere soluții urgente din partea factorilor responsabili în legătură cu starea infrastructurii rutiere din județ aflată în administrarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră. Este vorba, în primul rând, despre iminenta închidere a podului metalic peste râul Buzău de la Mărăcineni, care va intra în reabilitare.

Într-o interpelare adresată ministrului Șova, deputatul Cristinel Romanescu cere prezența acestuia în județul Buzău: ”Podul de la Mărăcineni din județul Buzău, pod care face legătura între Muntenia și  Moldova, intens circulat și folosit, și care este parte integrantă a unui drum european, va fi închis, deoarece necesită ample lucrări de reabilitare urgente, din cauza stării avansate de degradare. Conform unei  adrese transmise de către Secția de Drumuri Naționale Buzău, pe podul nou care asigură tranzitul de ieșire spre Moldova se va circula timp de patru-șase zile pe o singură bandă de mers după care, după ce se va primi avizul de la C.N.A.I.R., se va închide podul metalic pentru o perioadă de 130 de zile. Îndrăznesc să mă întreb, și să vă întreb, domnule ministru, când veți ajunge la fața locului pentru a vedea cu ochii dumneavoastră disconfortul creat de această situație și când veți găsi o soluție pentru problemele de infrastructură cu care se confruntă județul Buzău?”, specifică Romanescu în interpelarea adresată ministrului Transporturilor.

Deputaul liberal buzoian îi amintește acestuia și de situația dramatică în care se află podul de la Vadu Pașii, dar și Drumul Național 10 Buzău-Brașov: „În afară de problema închiderii podului vechi de la Mărăcineni pentru reabilitare, mai trebuie identificate soluții, de către specialiști, și pentru problemele podului de la Vadu Pașii, unde riscă să fie afectat podul de cale ferată, și pentru pagubele produse în această primăvară de inundații și alunecări de teren pe Drumul Național 10. Este absolut necesară și urgentă o evaluare la fața locului de către dumneavoastră, pentru a identifica cele mai bune soluții și pentru a lua cu celeritate măsurile care se impun. Vă menționez că această solicitare a fost anterior facuta si de către autoritățile județului Buzău”, mai spune deputatul PNL de Buzău Cristinel Romanescu.

 

3 COMENTARII

  1. Va sugerez să-l puneți pe Băsescu șef de șantier,dacă doriți terminarea lucrărilor la termen! Altminteri se vor termina lucrările la …alegeri!Va deveni și acest pod loc de pelerinaj electoral!

  2. Domnul deputat ar trebui să știe că în Constituție scrie ceva despre „dreptul de control parlamentar asupra executivului”, ceea ce înseamnă că ministrul este obligat să răspundă întrebărilor și interpelărilor parlamentarului care nu are nevoie „să îndrăznească” să-l interpeleze pe respectivul ministru, ci că aceasta este datoria sa legală, fără nici o „îndrăzneală”!

  3. Ce ne mai trebuie pod dinspre Moldova spre Muntenia? Nu-i deajuns că aprobăm în CLM Unirea unui municipiu cu o provincie istorică și facem serbări propagandistice?

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!