joi, 09 iulie 2020

Romanescu: ,,Din 26 de puncte din programul de guvernare pe tineret şi sport, PSD a îndeplinit parţial doar unul“

,,Într-un an de zile, România nici măcar nu a stat pe loc, în anumite domenii de activitate a făcut un regres substanţial”, este concluzia preşedintelui organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, deputatul Cristinel Romanescu, care, alături de prim-vicepreşedinţii Erland Cocei şi Ionuţ Iuga, cărora li s-a alăturat deputatul de Galaţi Victor Paul Dobre, vicepreşedinte regional PNL, a prezentat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, ,,Cartea Neagră a Guvernării PSD – 2017, un an pierdut pentru România”. Romanescu spune că acesta este un document la care au lucrat toţi parlamentarii liberali şi care demonstrează că, de la câştigarea alegerilor parlamentare în decembrie 2016, social-democraţii ,,au avut, în toate domeniile de activitate, contraperformanţe”.

,,Abia acum se vede că au minţit foarte frumos, au indus în eroare electoratul, iar noi am subliniat că una au promis în campanie, au minţit deosebit de armonizat şi au zugrăvit toate lucrurile destul de frumos, dar după un an de zile nici nu s-au apucat de treabă”, a precizat liderul PNL Buzău.

Deputatul Cristinel Romanescu, membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, s-a referit şi la câteva puncte neîndeplinite pe tineret şi sport. ,,Din tot ceea ce au promis în campania electorală şi în programul de guvernare, 26 de puncte, doar unul singur este parţial îndeplinit. În rest, toate promisiunile sunt neîndeplinite sută la sută. Sunt o grămadă de lucruri cuprinse aici, dar vă voi da un singur exemplu, lucru pe care l-am întrebat de fiecare dată în comisia de specialitate atunci când au fost audiaţi miniştrii, respectiv fostul ministru Dunca şi actualul ministru Ioana Bran; au promis că vor face două săli polivalente multifuncţionale, cu 10-15.000 de locuri. Am întrebat dacă au pornit vreo săpătură sau măcar un studiu de fezabilitate; bineînţeles că nu. De asemenea, au promis trei-patru bazine de înot, un patinoar; nici măcar nu ştiu cam cum arată un asemenea proiect, nici măcar nu au identificat locurile unde s-ar putea face acestea. Au promis că vor înfiinţa asociaţiile sportive şcolare, că vor duce foarte mulţi bani către infrastructură; pentru că, vedeţi, România a ajuns deja pe locul doi la obezitate infantilă şi atunci este necesar să se investească mult pe zona educaţiei fizice şi a sportului, şi aici vorbim despre sportul de masă, sportul de performanţă. Dacă într-un an de zile nu s-a pornit absolut nimic, ne gândim că nu vor mai avea timpul necesar ca să facă ceva din lucrurile cu care au aburit electoratul”, a mai spus preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, deputatul Cristinel Romanescu.

Vezi pe AICI textul ,,Cărţii Negre“

loading...
error: Content is protected !!