Economic

Robot de bucătărie: ghid de cumpărare

Robotul de bucătărie a devenit aparatul de gătit esențial și la modă în fiecare casă. Dar pe care să îl alegi? Există multe modele disponibile pe piața electrocasnicelor mici și nu este ușor să facem alegerea corectă și să găsim modelul care ni se potrivește cel mai bine în funcție de obiceiurile noastre culinare, de nevoile noastre și, mai presus de toate, de buzunarul nostru.

Ce este un robot de bucătărie?

Un robot de bucătărie este unul dintre cele mai moderne echipamente pe care le poți găsi astăzi, dedicat special pentru a te ajuta cu mai multe sarcini de bucătărie, de la pregătire până la gătit.

Sunt echipamente sofisticate, realizate din diverse materiale rezistente și programate cu funcții ideale pentru a-ți ușura viața atunci când gătești. Are funcții precum tăierea, tocarea, măcinarea, mărunțirea, frământarea, emulsifierea, amestecarea și gătirea.

Cu un robot de bucătărie poți face preparatele de la început până la sfârșit cu ușurință. Marea majoritate au diferite moduri de gătit, care mai cunoscute fiind aburirea, coacerea, prăjirea, amestecarea și sigilarea.

De ce să cumperi un robot de bucătărie?

Sunt cu adevărat utile? Ce avantaje îmi va aduce un robot de bucătărie? Acestea sunt întrebări foarte frecvente, deoarece, înainte de a investi, trebuie să fii conștienți dacă ai cu adevărat nevoie de un astfel de aparat. Există mai multe motive, dar principalul este că acest echipament este un adevărat ajutor în bucătărie.

Un robot de bucătărie este considerată o investiție bună dacă îți place să pregătești rețete elaborate și dacă îl vei folosi de cel puțin 3 sau 4 ori pe săptămână pentru a-ți face dieta mult mai sănătoasă. De asemenea, dacă ai nevoie de funcții precum tăierea, amestecarea, zdrobirea sau frământarea în cele mai frecvente preparate.

Avantaje

Un robot de bucătărie îți economisește timp cu funcții precum pornirea temporizată, astfel încât să poți găsi mâncarea pregătită când ajungi acasă.

Procesează toate alimentele fără a fi nevoie de alte cuțite, răzătoare, tăietoare sau orice alt echipament. Ai totul într-un singur dispozitiv care, de asemenea, arată minunat în bucătărie.

Sunt echipamentele complete ale bucătăriei tale, așa că uită de tigăi, oale, cratițe antiaderente.

Un robot de bucătărie îndeplinește toate acele funcții  care, de obicei, ne iau timp și pentru care este posibil să avem nevoie de ajutor.

Dezavantaje

Unele dintre aparatele profesionale fac ceva zgomot atunci când îndeplinesc anumite funcții mai avansate.

La început, mecanismul și funcțiile sale pot fi puțin complexe, mai ales dacă nu ai folosit niciodată unul. Cu toate acestea, cu practica, totul se învață și este ușor de învățat.

Cum să-ți alegi robotul de bucătărie?

O astfel de investiție nu poate fi făcută cu ușurință. Nu există un model perfect, deoarece este dificil de adaptat la gusturile tuturor. Totuși, se poate găsi o combinație ideală pentru fiecare. Trebuie doar să ții cont de criteriile importante pentru tine ale acestor aparate. Iată care sunt cele mai importante.

Vasul: capacități și materiale

Toți roboții de bucătărie au o piesă fundamentală printre accesorii, fără de care nu pot funcționa. Acesta este vasul de pregătire. Acestea pot fi foarte diferite ca forme și materiale în funcție de fiecare producător, precum și în ceea ce privește posibilitatea sau nu de a se separa de bază.

Capacitatea bolului este, de asemenea, diferită în funcție de model. Unele au un bol de numai 2 litri, în timp ce alte dispozitive de pe piață oferă până la 6 litri. Pentru a ști ce capacitate este ideală pentru tine, ține mine că, dacă gătești de obicei pentru 5 sau 6 persoane, vei avea nevoie de un castron de cel puțin 5 litri.

Puterea

Puterea este cea care va determina calitatea, viteza, cantitatea de alimente care poate fi procesată și funcțiile pe care le poate îndeplini în același timp pe echipament.

Există roboți de bucătărie de la 400 W, în cazul celor mai simple, și unele cu mai mult de 1500 W. Cu toate acestea, există un ghid ca să afli de ce putere vei avea nevoie în cazul tău. Dacă vrei doar să gătești, trebuie să ofere o putere medie cuprinsă între 400 W și 1000 W. Dacă, pe lângă gătit, toacă, macină, amestecă și face alte sarcini similare, trebuie să aibă o putere mai mare de 800 W, astfel încât să fii eficient.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker