Monden

Ricardo Caria aduce muzică Fado la Cetățuia

  • Artistul sosește pe 30 iulie la pensiune pentru a oferi o seară de muzică portugheză, la pachet cu meniul de pe aceleași meleaguri

Dacă nume precum Ana Moura sau Amália Rodrigues vă sună cunoscut, înseamnă că invitația lan­sată pentru joia viitoare vine la fix. Pentru că la pensiunea Cetățuia ajunge unul dintre cei mai apreciați artiști ai muzicii Fado contemporane: Ricardo Caria. O muzică veche de cel puțin 200 de ani, care spune povești de dor, durere și mare. Că tot ne e dor de vacanțele pe care nu le-am avut vara asta.

Așadar, pe 30 iulie, de la ora 19,00, sunteți așteptați la Cetățuia, pentru o seară de muzică portugheză. Muzică bonita pe scenă, preparate portugheze în farfurii. Prețul este de 150 de lei de persoană, iar locurile sunt limitate! Artistul Ricardo Caria, portughezul îndrăgostit de România, promite o seară de petrecere cu piese românești de altădată, culese din anii ’70, ’80 și ‘90. Cu siguranță, publicul va recunoaște piesele propuse de un portughez care deja este cel puțin jumătate român.

Portughezul îndrăgostit iremediabil de România         

Ricardo Caria s-a ­năs­cut la Lisabona, pe 16 decembrie 1978. A urmat cursurile Universității Tehnice din capitala portugheză, unde a absolvit ingineria mecanică. Timp de zece ani – dintre care șase în România – a profesat ca inginer mecanic. România a fost țara unde a hotărât să se stabilească definitiv, pentru că s-a îndragostit de meleagurile, oamenii și tradiția acestui popor.

În 2012 a participat la emisiunea-concurs „Vocea României”, fiind prima sa apariție la un post de televiziune național. Până acum a avut în România peste 40 de spectacole. În 2015 și 2016 a cântat în turneele „Almo no Fado” și „Sempre Amalia”, care au fost decisive pentru a concretiza noul drum muzical al artistului. Spectacole inedite, evenimente complexe, prin care cultura și muzica portugheză au fost promovate la un nivel la care nimeni nu a mai făcut-o vreodată în România.

Articole similare