Educație

Rezultate remarcabile ale elevilor de gimnaziu de la Colegiul Pedagogic, la Concursul Național de Istorie

Rezultate remarcabile ale elevilor de gimnaziu de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, la Concursul Național de Istorie „Nicolae Iorga”, organizat de Facultatea de Istorie din cadrul Universității București, pentru a sărbători 150 de ani de la nașterea marelui istoric. Prestația la concursul, la care au participat peste 2.000 de copii din România și din Republica Moldova, le-a adus elevilor de la Colegiul Pedagogic numeroase premii.

La clasa a VIII a, Teodora Spînu a obținut premiul I cu punctajul maxim de 100 de puncte, la clasa  a VI-a, Maria Vrânceanu a obținut premiul al II-lea, Matei Jipa premiul al  III-lea, iar Roxana Sfreja, Andreea Mitran și David Mihalcea, mențiuni. Nu în ultimul rând, cei mai mici din concurs au fost copiii de la clasa a V–a. Alexia Mihai și Tudor Popescu au obținut premiul al III-lea, iar Maria Dumitru, Darius Lăcătuș și Tudor Aionoaei au obținut mențiuni.

„Felicităm toți copiii participanți, peste 2.000 din țară și Republica Moldova, și, mulțumim Facultății de Istorie, Universitatea din București și Colegiului Național Pedagogic <Spiru Haret>, Buzău”, a scris profesorul de istorie Corina Barbu pe Facebook.

Concursul Național de Istorie s-a desfăurat on-line pe 24 aprilie, fiind o modalitate de a-i încuraja pe elevi să își utilizeze cunoștințele de istorie într-un mod creativ și coerent.

 

Articole similare