miercuri, 21 octombrie 2020

Rezultate ,,în grafic” în turneul 2 al Ligii Naționale. HC Buzău, locul 8 după 9 etape

Trei victorii, o remiză și două înfrângeri reprezintă bilanțul handbaliștilor de la HC Buzău în cel de-al doilea turneu al Ligii Naționale, desfășurat pe parcursul săptămânii trecute la Sf. ­Gheo­rghe. Așa cum era de anticipat după primul turneu, în care buzoienii au arătat un look complet schimbat, cu victorii în fața Dunării Călărași și Politehnicii Timișoara, la această a doua revenire la Sf. Gheorghe jucătorii lui Pero Milosevic au trecut de CSM Făgăraș, CSU Suceava și CSM Vaslui. Și eșecurile se anunțau previzibile, cu Dinamo și Potaissa Turda, în timp ce remiza, cu Steaua, a fost deznodământul unui meci ce se putea încheia cu orice rezultat. După nouă etape, HC Buzău a acumulat 16 puncte și ocupă locul 8.

Meci 5 / HC BUZĂU – POTAISSA TURDA 30-34 (17-19)

După eșecul previzibil în fața lui Dinamo, buzoienii au fost învinși de o altă forță a campionatului, Potaissa Turda. Scenariul a semănat oarecum cu cel din meciul împotriva „alb-roșilor”, cu echipa buzoiană începând partida la conducere și având inițiativa în primele 20 de minute, cu un avans maxim de trei goluri. Ardelenii au revenit însă până la pauză și au încheiat prima repriză în avantaj, 19-17. Din păcate, în partea secundă, Buzăul n-a mai reușit prestația din primele 30 de minute, iar Potaissa a început să se distanțeze, desprinzându-se la o diferență de șase goluri, 25-19, în minutul 41. Buzăul a căutat să revină în final, fără a mai avea însă forța să schimbe soarta partidei: 34-30 pentru Potaissa.

HC Buzău: Babasafari, Manole, Mihai – Bejinariu (7), Renaud-David (6), Esteki (5), Dumitrana (3), Mironescu (3), Nosrati (3), Vuk Milosevic (2), Roșca (1), Scarlat, Oprea. Antrenor: Pero Milosevic

Meci 6 / HC BUZĂU – CSM VASLUI 33-28 (15-13)

Ultima adversară a buzoienilor, într-un meci ce a contat pentru etapa a 9-a, a fost CSM Vaslui. Ultima experiență în fața vasluienilor a fost neplăcută, dacă ne amin­tim de jocul de la Sala Sporturilor, de la începutul anului, când moldovenii au defilat pur și simplu contra unei echipe lipsită de reacție. Dar a venit și ziua revanșei! HC Buzău nu mai seamănă deloc cu formația din sezonul trecut, atât cât s-a disputat din el, iar rezultatele de până acum vin să confirme că mutările din această vară au fost exact ceea ce trebuie. Vasluiul și-a păstrat însă din răutate și a rămas aceeași echipă incomodă, iar primul sfert de oră, chiar dacă a arătat o formație buzoiană ­evi­dent mai bună, a stat sub nota echilibrului. Patru reușite consecutive ale lui Mironescu, Esteki și Nosrati (2) au adus prima desprindere semnificativă, 9-5 (19). Vasluiul a luat-o de la capăt, a mai recuperat și s-a apropiat la un singur gol, dar Nosrati, omul primei reprize, Esteki și Bejinariu au marcat pentru o diferență corectă, dar în niciun caz liniștitoare la pauză: 15-13. Moldovenii au început mai bine partea secundă, au reușit să și egaleze, la 17, la 18, la 19 și la 20, moment în care Dumitrana, cu o „dublă” rapidă, și Esteki au ieșit în prim-plan pentru a reface o diferență mai sigură, 23-20 (45). Trei goluri consecutive ale lui Leo Renaud David au menținut acest avans, după care Vasluiul n-a mai putut. Cu un minut înainte de final, reușitele lui Bejinariu și Milosevic jr. au distanțat Buzăul la șase goluri, am mai înscris noi un ultim gol prin Dumitrana și s-a încheiat 33-28, a treia victorie în turneul de la Sf. Gheorghe!

HC Buzău: Babasafari – Renaud-David (8), Bejinariu (6), Dumitrana (5), Nosrati (5), Mironescu (3), Vuk Milosevic (3), Esteki (3), Scarlat, Oprea. Antrenor: Pero Milosevic

Liga Națională, Etapa a 8-a:

 • CSM Bacău – CSU Suceava 30-32
 • Dobrogea Sud Constanța – Poli Timișoara 23-25
 • HC Buzău – Potaissa Turda 30-34
 • CSM București – Steaua București 29-27
 • Dunărea Călărași – Minaur Baia Mare 32-23
 • CSM Reșița – CSM Făgăraș 27-28
 • CSM Vaslui – CSM Focșani 10-0 („masa verde”)
 • Dinamo București – CSM Botoșani 10-0 („masa verde”)

Liga Națională, Etapa a 9-a:

 • Potaissa Turda – CSM Bacău 32-23
 • Poli Timișoara – Dunărea Călărași 26-24
 • Dinamo București – CSM Reșița 39-23
 • CSM Făgăraș – CSM București 23-32
 • CSM Vaslui – HC Buzău 28-33
 • Steaua București – Dobrogea Sud Constanța 28-32
 • Minaur Baia Mare – CSM Focșani 10-0 („masa verde”)
 • CSU Suceava – CSM Botoșani 10-0 („masa verde”)

Clasament

 1. DINAMO 27 p.
 2. Constanța 24 p.
 3. Potaissa 21 p.
 4. Timișoara 21 p.
 5. CSM București 21 p.
 6. Baia Mare 18 p.
 7. Steaua 17 p.
 8. HC Buzău 16 p.
 9. Călărași 12 p.
 10. CSM Făgăraș 12 p.
 11. CSU Suceava 8 p.
 12. CSM Vaslui 7 p.
 13. CSM Focșani 6 p.
 14. CSM Bacău 3 p.
 15. CSM Reșița 0 p.
 16. CSM Botoșani 0 p.

Etapa a 10-a, tot sub formă de turneu la Sf. Gheorghe

În ciuda opoziției unanime a cluburilor, Federația este hotărâtă, cel puțin până la finalul anului, să nu renunțe la turneele de sală. Următorul a fost programat tot la Sf. Gheorghe, pe 23 octombrie, și cuprinde doar partidele etapei a 10-a. HC Buzău va întâlni în acest al treilea turneu pe CSM Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!