Sport

Retragere cu ochii în lacrimi. Steluţa Duţă, out din primul meci la Mondialele de la Istanbul

Cariera sportivă de excepţie a Steluţei Duţă a ajuns la final, dar ultimul meci nu i-a adus campioanei buzoiene decât lacrimi şi suspine. Deşi şi-ar fi dorit o ieşire din scenă pe măsura performanţelor fantastice pe care le-a obţinut, Steluţa, în vârstă de 40 de ani, a fost eliminată de mult mai tânara sa rivală, indianca Nitu Ghanghas, în primul meci din cadrul categoriei 48 kg la Campionatele Mondiale de box feminin care se desfăşoară zilele acestea la Istanbul. Duţă a fost învinsă cu 0-5 şi a părăsit ringul cu lacrimi în ochi.

Într-o carieră nepereche, cu o mulţime de titluri naţionale, Cupe ale României şi medalii europene, Steluţa Duţă are în palmares şi trei titluri de vicecampioană mondială, obţinute la ediţiile din 2006, 2008 şi 2010.

„Roboţelul de Aur” îşi va continua activitatea ca antrenoare, alături de maestrul Constantin Voicilaş, în cadrul secţiei de box de la SCM Gloria Buzău. România a participat cu cinci sportive la Mondialele de box feminin din Turcia. În afara Steluţei Duţă, din lot au mai făcut parte Eugenia Anghel (cat. 50 kg/ SCM Craiova), Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg/ CSA Steaua), Claudia Nechita (cat. 57 kg/ CSA Steaua) şi Alexandra Petcu (cat. 81 kg/CSA Steaua). Lotul României este pregătit de soţii Adrian şi Mihaela Lăcătuş.

România mai avea în competiţie, duminică, doar două pugiliste, pe Lăcrămioara Perijoc şi pe Alexandra Maria Petcu, la categoria 81 kg, unde sunt 11 pugiliste înscrise. Petcu este calificată direct în sferturile de finală şi o va înfrunta astăzi pe poloneza Oliwia Toborek, campioană europeană Under-22 la categoria +81 kg în acest an, la Porec (Croaţia). La aceeaşi competiţie, Petcu a obţinut argintul la 81 kg. O victorie în acest meci i-ar asigura pugilistei române medalia de bronz. Duminică, Luminiţa Perijoc, campioană europeană în 2019, urma să o înfrunte pe irlandeza Niamh Chloe Fay în optimile de finală.

Competiţia de la Istanbul este dotată în premieră cu premii mari, 2,4 milioane de dolari în total. Medalia de aur este răsplătită cu 100.000 de dolari, argintul cu 50.000 de dolari, iar bronzul cu 25.000 de dolari.

Articole similare