joi, 22 octombrie 2020

RER SUD inaugurează primele platforme subterane din municipiul Râmnicu Sărat

RER SUD modernizează sistemul de salubrizare din municipiul Râmnicu Sărat prin inaugurarea, astăzi, a primelor patru platforme subterane din municipiu, care vor deservi tot atâtea asociații de proprietari, cu un număr total de 36 blocuri și 598 apartamente.

În noul contract încheiat în anul 2019, după ce RER SUD a câștigat licitația organizată de autoritatea publică locală râmniceană, operatorul de salubritate și-a asumat res­ponsabilitatea de a realiza 23 de platforme subterane. Conform unui comunicat de presă, zece dintre acestea vor fi realizate până la data de 10 octombrie 2020, iar restul de 13 în perioada următoare.

Conform sursei citate, platformele subterane vor fi prevăzute cu compartimente separate pentru deșeuri menajere și deșeuri reciclabile, iar lângă platforme va fi amplasat câte un container de tip „clopot” de culoare verde, pentru depozitarea deșeurilor de sticlă. Prin urmare, colectarea deșeurilor se va face pe trei fracții (deșeuri menajere, deșeuri reciclabile și deșeuri de sticlă), urmând ca de la 1 ­ia­nuarie 2021 să fie introdusă și fracția biodegradabilă, conform Legii 181/2020.

,,Dincolo de sistemul ­mo­dern de depozitare a deșeurilor oferit de platformele subte­rane, elementele de noutate ale celor realizate la Râmnicu Sărat constau în modul de acces la platformă și monito­rizarea video a platformelor. Așadar, accesul la fiecare compartiment pentru depozitarea deșeurilor se va face pe baza unei cartele cu frecvență unică pentru fiecare asociație beneficiară, iar sistemul de monitorizare video al platformelor va fi conectat în timp real la centrul de monitorizare video al Poliției Locale și la Dispeceratul RER SUD. Având în vedere cadrul legislativ din domeniul salubrizării din ce în ce mai exigent atât cu ope­ratorii de salubritate cât și cu utilzatorii sistemul de salubritate, devine necesară crearea unor sisteme de depozitare si colectare moderne a deșeurilor generate de populație. Sistemul de depozitare a deșeurilor oferit de plaformele subterane are multiple ­be­neficii, de la cele estetice până la cele de igienă publică. Platformele subterane nu permit împrăștierea deșeurilor, zona din jurul platformei este curată, deșeurile se depozitează pe categorii și ajung în inte­rior în containerele special destinate fiecăruit tip de deșeu. S.C. RER SUD S.A., în calitate de operator de salubritate ce activează pe raza munici­piului Râmnicu Sărat de mai bine de 15 ani, a depus constant eforturi pentru prestarea unui serviciu de salubrizare în acord cu normle legislative și în be­neficiul populației”, se mai arată în comunicatul de presă al RER SUD SA.

Sursa citată mai specifică faptul că pentru mai multe detalii referitoare la acti­vitățile desfășurate de operatorul de salubritate, responsabilii acestuia pot fi contactați pe adresa de e-mail [email protected] sau la numerele de telefon 0786. 265.264 (Denisa Hâncu, PR S.C. RER SUD S.A.), 0761.111.102 (Secretariat RER) și 0374.885.690 (Call Center).

loading...
error: Content is protected !!