vineri, 03 iulie 2020

Reprezentanții Centrului Europe Direct Buzău s-au întâlnit cu tineri din 12 țări francofone

Centrul de Informare Europe Direct Buzău a participat, alături de Centrul Francofon Buzău, la proiectul Centrul Internațional „Voluntariat pentru comunitate”, ediția a X-a, des­fășurată la Hotelul Mc Pietroasa de la Poiana

Pinului, în perioada 1-7 iulie 2019. Concret, reprezentanții Centrului de Informare Europe Direct Buzău au participat activ la atelierul de lucru atelierul “Europe” – concurs pe echipe, cu trei probe: harta UE, prin distribuirea co­rectă a dra­pelelor; întrebări de cultură și civilizație din UE; „floarea Uniunii Europene”, cu mesaje pentru viitorul Uniunii Europene. În ca­drul acestui ate­lier la care au participat elevi, profesori și animatori din 12 țări francofone, – România, Franța, Belgia, Austria, Congo, Tunisia, Republica Moldova, Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia și Polonia-, „repre­zen­tanții CIED au dialogat și au stimulat participanții la un schimb de opinii pe teme europene, au distribuit materiale promoționale specifice, unanim appreciate”, tran­smit re­prezentanții Centrului Europe Direct Buzău.

Proiectul „Voluntariat pentru comunitate”, la care au participat reprezentanții Centrului de Informare Europe Direct Buzău, promovează studiul limbii franceze, al valorilor francofoniei și a celor europene, prin activități educaționale, culturale, de voluntariat, ateliere de lucru, teatru, muzică, dans, sport. El este organizat de Centrul Cultural Francofon Buzău.

„Proiectul Centrul Internațional <Voluntariat pentru comunitate>, urmă­rește să creeze un ecosistem francofon de tineri, profesori, părinți care să dezvolte proiecte în țările pe care le reprezintă”, spun reprezentanții Centrului Cultural Francofon Buzău.

loading...
error: Content is protected !!