Cultură

Regizorul Vlad Zamfirescu aduce ,,Numitorul comun” la Buzău

Teatrul de Comedie din București își aduce ,,artileria grea” marți, 8 iunie, de la ora 19.30, la Sala Consiliului Județean, într-un spectacol de excepție după un text de Alexandru Popa, în regia lui Vlad Zamfirescu, același tandem responsabil de spectacolele ,,All Inclusive”, ,,Efecte colaterale”, ,,Pânza de păianjen” și ,,Secretul Fericirii”, foarte apreciate de publicul buzoian și din țară. Piesa de teatru ,,Numitorul comun” îi are în distribuție pe actorii Marius Florea Vizante, Nadiana Sălăgean și pe Alexandru Ion.

Subiectul piesei prezintă un interviu de angajare atipic, la o firmă de avocatură, unde un candidat „alunecos” dă peste o angajatoare care nu are dispoziția necesară să îi tolereze impostura și peste partenerul său, un pic cam prea amator de distracții. Veți fi martori la o întâlnire din care ies scântei, pe măsură ce aflăm secretele fiecăruia dintre cei implicați. Replici alerte, pline de un umor cinic savuros și situații încărcate de suspans, din care e greu să ne ho­tărâm de partea cui suntem, pentru că la fiecare ­des­coperim o doză consistentă de imoralitate, dar și dovezi ale umanității lor, care ne fac să ne dorim să le mai dăm o șansă. Veți vedea trei personaje fascinante, al căror numitor comun constă în faptul că niciunul dintre ele nu este ceea ce pare inițial.

Un spectacol care vorbeș­te, cu o degajare intenționată, despre discriminări de tot felul, făcându-ne să ne între­băm ce este, până la urmă, normalitatea, și amintindu-ne că, de fapt, lumea este formată, majoritar, din suma minorităților sale, ce trebuie să trăiască împreună… lucru nu întotdeauna simplu, atu­nci când propria vulnerabilitate ne face să ne temem de ceea ce nu cunoaș­tem. Este clar genul de comedie cu un final surprinzător.

Spectacolul are la bază un text câștigător la Concursul de Comedie Româ­nească, ediția a X-a, 2015. „Dincolo de consistența, încărcătura comică și de forța unor teme care, poate, ne vor ajuta să ne confruntăm tabuuri mai noi sau mai vechi, <Numitorul comun> creează un univers viu, original, autentic. Un univers care, deși limitat la un spațiu concret foarte ­res­trâns, sper să se poată extinde în mintea și emoția spectatorului, dinspre copilă­rie spre maturitate, între simpatie și adversitate, de la confortul situațiilor familiare către neliniștea indusă de neprevăzut”, spune regizorul Vlad Zamfirescu.

Prețul unui bilet la categoria I este de 80 de lei, iar la categoria a II-a este de 70 de lei.

Articole similare

error: Continut protejat!!