Monden

Regizorul Vlad Trifaș revine la Buzău cu „Singur între lumi”

V-ați pus vreodată întrebarea ce s-ar întâmpla dacă, într-o zi, moartea s-ar îndrăgosti? Imposibil, vor zice unii, iar alții vor zice că multe lucruri sunt imposibile, dar asta nu înseamnă că nu ni le putem închipui. Ca să vedeți cine are dreptate în acest conflict sau dacă stă în puterea noastră să stabilim acest lucru, trebuie să fiți prezenți în sala de teatru, ca să analizați împreună cu actorii care și-au pus această întrebare în piesa de „Singur între lumi”. Un plus pentru această analiză o va da chiar numele buzoianului Vlad Trifaș, regizorul piesei ce se va juca sâmbătă, 4 februarie, de la ora 18.00, pe scena Teatrului „G. Ciprian”.

Tot ceea ce se poate dezvălui din argumentele piesei ca să vă convingă că merită să fiți în sală este că omul înțelept va fi atât de fericit cât i-o îngăduie împrejurările. Iar dacă contemplarea eternității îl face pe-același om să sufere peste măsură, atunci el va afla curând că există chinuri mult mai mari decât o biată eternitate.

Din distribuție fac parte Bogdan Farcaș, Ștefan Pavel, Cosmin Pană, Mihaela Mardare, Bianca Cuculici, Reka Szasz, Kostas Mincu, Cătălin Andrei, Tudor Andronic și Alexandru Beteringhe. Prețul unui bilet este de 45 de lei, 35 de lei pentru pensionari și 25 de lei pentru elevi/studenți.

*

Cosmin Pană, dramaturg și actor în acest spectacol, a scris special textul pentru trupa teatrului Anton Pann și actorii colaboratori de la Buzău. În acest spectacol sunt distribuiți zece actori, dintre care doi nominalizați ai Galei Premiilor UNITER: Cătălin Andrei de la Teatrul Anton Pann și Bogdan Farcaș de la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, cel care interpreteză rolul cu cea mai mare greutate, Moartea. Dar așa cum spunea și acesta din urmă, spectacolul „<Singur între lumi> este o poveste de dragoste, nimic nu se mișcă în lumea asta fără iubire”.

*

Vlad Trifaş

Vlad Trifaş s-a născut pe 29 iulie 1989, la Buzău, a absolvit Liceul de Artă „Margareta Ste­rian”, unde a obținut și atestatul de Cursuri de specializare în arta actorului, în 2009. A urmat cursurile Universității Nationale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti (2009-2012), secția Actorie de teatru și film (la clasa prof. Paul Chiribuţă şi Olga Delia Mateescu), continuate cu un masterat în pedagogie teatrală, în cadrul aceleiași universități (2012-2014).

A făcut asistenţă la grupa de actorie a lui Paul Chiribuţă, a fost directorul Festivalului Săptămâna Teatrului Tânăr şi consilier artistic la Teatrul Dramatic „George Ciprian” din Buzău. Se consideră un „damnat”, pentru că actoria este singura meserie de care ar fi putut să se apropie. Această pasiune pentru teatru, dezvoltată încă din copilărie, l-a dus la explorarea unei palete variate de roluri, atât în teatrul de stat, cât și în sectorul independent.

Printre rolurile sale cele mai importante se numără cele din spectacolele „O poveste foarte simplă” de Maria Lado, în regia lui Ljupcho Gyorgievski (Teatrul Nottara), „Suflete Tari” de Camil Petrescu, în regia lui Paul Chiribuță (Teatrul George Ciprian), „Doi nepoți și o moștenire” de Ana Odagiu (Teatrul Roșu), „O femeie împărțită la doi” de Ana Odagiu, regia Vlad
Trifaș (Teatrul Roșu), „Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Ken Kesey, regia Olga Delia Mateescu (Teatrul de Comedie Bucureşti), „Nunta însângerată” de Federico Garcia Lorca, regia Paul Chiribuţă (Teatrul de Comedie Bucureşti), „Primăvara la Roma a doamnei Stone”, dramatizare de Martin Sherman după romanul omonim a lui Tennessee Williams, regia Liana Ceterchi (Teatrul Mic București), „Purificare” de Petr Zelenka, regia Alexandru Mâzgăreanu (Teatrul Național București), „Alice în ţara minciunilor”, coregrafia Simona Deaconescu (Centrul Naţional al Dansului Bucureşti), „Drum fără pulbere” de Petru Dumitriu, regia Cătălin Naum (Teatrul „George Ciprian” Buzău), „Jocul de-a vacanța” de Mihail Sebastian, regia Cătălin Naum (Teatrul „George Ciprian” Buzău), „Regele gol” de Evgheni Şvarţ, regia Cătălin Naum (Teatrul „George Ciprian” Buzău), „Năpasta” de I.L. Caragiale, regia Radu Afrim (Teatrul Național București).

Activitatea sa de actor este completată cu cea de regizor: „Omul care mânca lumea” de Nis Momme Stockmann (Teatrul „George Ciprian” Buzău), „O femeie împărțită la doi” de Ana Odagiu (Teatrul Roșu), Shakespeare error500, colaj W. Shakespeare (Gala Hop).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker