vineri, 14 august 2020

Recent admisă la Universitatea de Muzică / Adina Răducan, distribuită în spectacolul „153”, dedicat incendiului de la Colectiv

Premiată la nivel naţional şi internaţional şi inclusă în diferite proiecte de anvergură, buzoianca Adina Răducan şi-a mai împlinit încă un vis. Talentata artistă, câştigătoare a emisiunii X Factor şi deţinătoare a locului II la Festivalul „San Remo Junior”, a fost recent admisă la Universitatea de Muzică Bucureşti, în cadrul ­Fa­cultăţii de Interpretare Muzicală, secţia Compoziţie Jazz.

Informaţia a fost făcută publică de mama artistei, care a dezvăluit că Adina a fost admisă a treia pe listă.

„Anul trecut Adina a susţinut admiterea la ­Fa­cultatea de Teatru, dar reuşita de anul acesta, la Universitatea de Muzică, unde a intrat a treia, ne face foarte mândri. Este decisă să continue studiile în plan muzical şi să se ocupe în paralel şi de teatru, care rămâne una dintre marile ei pasiuni”, ne-a declarat mama Adinei Răducan.

Un spectacol care comemorează trei ani de la tragedie

În această perioadă artista este implicată în mai multe proiecte importante. Unul dintre ele este spectacolul „153”, primul spectacol artistic realizat pe tema incendiului de la Clubul Colectiv, declanşat pe 30 octombrie, în care şi-au pierdut viaţa 64 de persoane. 153 de secunde, atât a durat incediul din Clubul Colectiv. Premiera spectacolului va avea loc în luna octombrie, atunci când se vor împlini trei ani de la tragedia care a marcat întreaga Românie.

Producţia este realizată de Ioana Păun, o artistă implicată în multe proiecte internaţionale şi coordonatoare a Programului de Arte Performative al Muzeului Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti. După o documentare riguroasă, care a presupus şi întâlniri cu supravieţuitorii incendiului, în luna iulie, echipa amplă care lucrează la proiect a dat startul repetiţiilor.

Una dintre cele mai bune tinere voci

Adina Răducan a absolvit anul trecut Liceul de Arte „Margareta Stetian” cu media 9,81 şi a primit premiul I pentru parcursul său în anul terminal de liceu. A fost la o distanţă foarte mică de cea care a fost desemnată şefă de promoţie, cu media 9,82.

Considerată una dintre cele mai bune tinere voci ale României, Adina Răducan a câştigat, la vârsta de 16 ani, cel de al VI-lea sezon X Factor şi premiul de 100.000 de euro. La doar 12 ani a câştigat locul 2 la Festiva­lul San Remo, iar la 14 ani a câştigat o bursă la showul „M-a făcut mama artist” care a trimis-o la Berklee College of Music, cea mai prestigioasă facultate de muzică din lume. Aici au mai studiat Sting, Adam Levine, Annie Lennox, Bruce Hornsby sau  Melissa Etheridge.

loading...
error: Content is protected !!