joi, 02 iulie 2020

Răzvan Ioniță, buzoianul care a impresionat jurații de la MasterChef

A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, dar nu s-a împăcat cu televiziunea, pentru că și-a dat seama că, așa cum singur spune, „aluaturile sunt mult mai maleabile decât oamenii și decât munca în echipă”. Buzoianul Răzvan Ioniță este unul dintre concurenții care au impresionat jurații noii ediții MasterChef de la ProTv. Răzvan a realizat un crusty, un preparat de panificație mai special.

Joseph Hadad, Silviu Chelaru și Cosmin Tudoran au fost atât de încântați de preparatul culinar realizat de buzoian încât nu s-au mai întors la scaunele lor, așa cum prevede formatul emisiunii, ci au rămas să savureze crusty -ul, trimițându-l pe Răzvan să își ia singur șorțul care îl trimite mai departe în concurs.

„Mergi să îți iei șorțul până terminăm noi aici de savurat”

„Liniște, liniște, să auzim sunetul special (n.r., sunetul produs de tăierea pâinii crocante). E muzică, atunci când mușcăm din preparat!”, „ai trei 3 de DA de la noi”, i-a spus chef Hadad buzoianului. „Me­rgi să îți iei șorțul până terminăm noi aici de savurat!”, a adăugat chef Silviu Chelaru.

Tot în cadrul noii ediții a emisiunii MasterChef, Răzvan a vorbit despre visul săi.

„Vreau să ajung cel mai bun brutar din Europa de Est !”, a subliniat în timp ce prepara aluatul.

Aceasta nu este singură demonstrație de pasiune culinară în față camerelor de luat vederi a lui Răzvan Ioniță. Buzoianul a mai fost invitat în emisiunea lui Cătălin Măruță unde a adus o pâine cu dovleac, de care prezentatorul s-a declarat încântat, și la Apropo Tv.

„Acum vreo zece ani eram un student visător al Facultății de Imagine de Film și Televiziune, azi…”

În vârstă de 31 de ani, Răzvan este Head Baker la Crafted Bakes & Cafe, o brutărie ce urmează să se ­des­chidă în curând în București. Este vorba despre o brutărie artizanală, cu produse de o calitate absolută, certificate organic, cu pâine de autor, cu transparență totală în ceea ce privește procesul de producție și ingredientele folosite.

Acum vreo zece ani eram un student visător al Facultății de Imagine de Film și Televiziune, azi plănuiesc să-mi deschid o brutărie. Dintotdeauna mi-am dorit să pot exprima esteticul așa cum îl văd eu și am crezut că o voi face doar prin imagini, însă brutăritul mi-a captat tot mai multă atenție. Din păcate, cu cât am pătruns mai adânc în media, am realizat că nu e cel mai potrivit mijloc de exprimare liberă pentru mine, așa că am ales să manifest esteticul prin studiul fermentației naturale în vederea manufacturii de pâini. Și așa maiaua mea a împlinit vreo 4 ani, iar odată cu ea am crescut și eu, de la pasiune la profesie”, a precizat buzoianul Răzvan Ioniță în cadrul unui articol publicat de gastroart.ro.

loading...
error: Content is protected !!