Actualitate

Razie de amploare în Buzău. Cinci persoane implicate într-o altercație, reținute

Zeci de persoane legitimate, peste 90 de mașini verificate și mulți șoferi testați alcoolscopic, miercuri în timpul unei razii de amploare în municipiul Buzău, în care au fost angrenaţi poliţişti de la ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, precum şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, ce a vizat, în principal, descurajarea persoanelor predispuse la ilegalităţi în perimetrul stradal și prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă.

În cadrul activităţilor desfăşurate, s-a urmărit prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în zona barurilor şi a altor localuri de alimentaţie publică, prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă și depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor astfel de fapte, precum și modul în care participanții la trafic, în special conducătorii auto, respectă prevederile Codului Rutier.

S-a acționat în municipiul Buzău, echipele mixte de control şi scotocire acționând pe principalele artere de circulaţie şi în punctele obligatorii de trecere, concomitent fiind constituite și filtre rutiere pentru depistarea conducătorilor auto care circulă sub influenţa băuturilor alcoolice, cu auto neînmatriculate sau fără permis de conducere.

Totodată, în cadrul raziei au fost puse în executare 8 mandate de percheziție domiciliară.

În total, au fost legitimate peste 80 de persoane, dintre care 14 au fost conduse la Poliție și au fost oprite pentru control peste 90 de autovehicule, 60 de conducători auto fiind testați alcoolscopic. În cazul unui buzoian a fost luată și măsura complementară de reținere a permisului de conducere pentru că s-a urcat la volan după ce consumase alcool.

De asemenea, polițiștii au pus în aplicare 6 mandate de aducere, iar în urma verificărilor au dispus măsura reținerii față de 5 persoane din municipiul Buzău – 4 bărbați și o femeie – cu vârste cuprinse între 21 și 60 de ani. Persoanele sunt cercetate în cadrul unui dosar penal, sub coordonarea parchetului, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Reținuții sunt cinci persoane de etnie romă de pe strada Răchitei din cartierul buzoian Simileasca, implicate într-o altercație în noaptea alegerilor. Trei bărbați au ajuns atunci la spital.

Scandalul a început între un tânăr de 24 de ani și un vecin de 42 de ani. Ulterior, tânărul și-a chemat în sprijin părinții, iar adversarul său și-a adus fratele, un bărbat de 46 de ani.

Timp de câteva minute bune, cele două tabere și-au împărțit pumni și picioare, iar unii dintre bătăuși ar fi folosit bâte și cuțite.

Din verificări, polițiștii au stabilit că altercația a avut loc între cinci membri a două familii, trei de o parte, doi de cealaltă parte.

Persoanele au fost identificate ca fiind cinci buzoieni, cu vârste cuprinse între 24 și 60 de ani. Aceștia sunt cercetați acum sub control judiciar.

Ca urmare a neregulilor constatate miercuri în timpul raziilor, polițiștii au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și 18 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi una la alte acte normative.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 1585 de lei.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker