După ce și-a petrecut câteva ore bune la păcănele, un râmnicean a rămas și fără banii câștigați și fără restul de pensie. S-a întâmplat săptămâna trecută după ce bărbatul a părăsit sala de jocuri. A atras însă atenția unor minori care se aflau în unitate, iar la plecare aceștia l-au urmărit până când l-au putut deposeda de bani. Păgubitul a sunat la 112 și a sesizat tâlhăria. La scurt timp, polițiștii i-au identificat pe autori, fiind vorba despre doi tineri din Rm. Sărat și unul din Brăila.

Banii au fost recuperați, iar un minor de 16 ani a fost arestat, urmând să fie continuate cercetările în cazul celor trei tâlhari.

,,În noaptea de 15/16 ianuarie, un râmnicean de 68 de ani a sesizat că în jurul orei 00.00, ar fi fost lovit de persoane necunoscute și i-ar fi fost sustrasă suma de 2.000 lei.

Imediat după primirea sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Poliției municipiului Râmnicu Sărat, fiind demarate verificări pentru identificarea și prinderea agresorilor.

Din cercetările efectuate de către polițiști a rezultat că principalii bănuiți de comiterea faptei sunt trei tineri, de 16, respectiv 17 ani, doi din Râmnicu Sărat și unul din Brăila.

În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că în noaptea respectivă râmniceanul ar fi stat un interval de timp într-o unitate comercială, unde cheltuise mai multe sume de bani, locație în care au fost prezenți și cei trei tineri. La plecare, bărbatul a fost urmărit de bănuiți și, prin acte de violență, ar fi fost deposedat de către aceștia de suma de 2.000 de lei.

În urma probatoriului administrat de polițiști, față de tânărul de 16 ani din Brăila a fost dispusă măsura arestării, urmărirea penală fiind continuată față de cei trei bănuiți sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. 

Prejudiciul a fost recuperat și cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infrac­ționale”, precizează IPJ Buzău.

 

DISTRIBUIȚI
loading...