Sport

Pustai, surprins de atitudinea suporterilor: „Unii te înjură din minutul zero!”

Gloria Buzău – CSM Slatina 1-1 (0-0)

Gloria a trecut rapid de la euforia victoriei de la Metaloglobus la amărăciunea semieşecului din Crâng, cu CSM Slatina (1-1), primul pas greşit după primele două etape ale noului campionat. Se putea termina însă şi mai rău pentru echipa buzoiană, care a început meciul împotriva nou-promovatei din Slatina ca mare favorită, golul a salvat un punct fiind marcat de Vali Alexandru în al doilea minut al prelungirilor!

Asta după ce oaspeţii deschiseseră scorul prin Neicu (81) şi demonstraseră că victoria cu 3-0 de pe terenul Chiajnei, în runda inaugurală, ori eşecul la limită de pe teren propriu (1-2), în faţa Stelei, nu fuseseră rezultate întâmplătoare. De altfel, înaintea jocului, şi antrenorul Cristi Pustai avertizase despre pericolul ce ar putea veni din partea oltenilor. La final, Mister s-a arătat, totuşi, oarecum mulţumit de punctul obţinut in extremis şi nu şi-a ascuns dezamăgirea faţă de felul în care o parte a suporterilor înţeleg să susţină echipa.

„Asta e tendinţa în ultima vreme în fotbalul românesc. E mult mai uşor să închizi spaţiile, să ai spaţii pe contraatac, să joci pe contraatac, dar, aşa cum am spus, cel puţin repriza a doua am dominat-o şi îmi pare rău că nu am putut să marcăm. Poate ieşeam la joc şi alta era soarta. Într-un fel e bine că e un punct, se adună lângă celelalte. E un pic de trac, probabil că se va elimina, dar problema e că nu simţim susţinerea publicului, sunt anumiţi oameni care te înjură din minutul zero. Nu neapărat pe mine, pentru că sunt învăţat, nu trebuie să am dialog cu tribuna şi nu o să am niciodată, dar jucătorii ar vrea şi ei să simtă un pic de empatie, să fie împinşi de la spate. Galeria începe să se formeze, am avut-o şi la Metaloglobus, să sperăm că vom avea şi mai departe, dar la pretenţiile pe care le avem suntem la început. De la efort, Sălceanu nici nu a putut să mai joace. Vali a dat gol, dar e foarte greu pentru el, nu e sută la sută, trebuie să mai prindă minute. Mi-ar plăcea să îl am pe orice centrare, pe orice fază fixă, dar trebuie să-l aducem la o formă mai bună. Sunt jucători care au venit mai târziu. A intrat Vali Munteanu şi am făcut şi alte schimbări pentru atac. Am dominat întreg jocul, dar să sperăm că va fi din ce în ce mai bine”, a spus antrenorul Gloriei.

GLORIA: R. Stoian – Pîrvulescu, Wiktorski, Vîrtej, Sălceanu – Trebotic, Cârstocea (78 Neicuţescu) – Al. Munteanu (70 Val. Alexandru), Matiş (61 Honciu), Cr. Ciobanu – Blejdea (61 Val. Munteanu). Antrenor: Cristian Pustai.

SLATINA: I. Pop – Al. Dinu, Sălcianu, Gherghe, Mitran – Traşcu (58 M. Manea), D. Toma, David Oprescu (58 C. Radu), Cr. Dinu (Trancă) – Doman (84 Necşulescu), Al. Popovici (58 Neicu). Antrenor: Daniel Oprescu. Au marcat: Val. Alexandru 90+2 – Neicu 81. Arbitru: Robert Avram (Piteşti).

Liga a 2-a – Etapa a 3-a

 • Politehnica Timişoara – FC Braşov 0-0
 • Unirea Dej – Politehnica Iaşi 1-2
 • Concordia Chiajna – CSC Dumbrăviţa 2-2
 • Unirea Slobozia – Metaloglobus Bucureşti 1-0
 • Minaur Baia Mare – Ripensia Timişoara 1-1
 • Gloria Buzău – CSM Slatina 1-1âProgresul Spartac – CSC Şelimbăr 1-2
 • Viitorul Tg. Jiu – Dinamo 2-0
 • Oţelul Galaţi – Unirea Constanţa 3-2
 • Steaua – Miercurea Ciuc – azi, ora 19.00 (TV)

Clasament

 1. ŞELIMBĂR 9 p.
 2. Slobozia 9 p.
 3. Oţelul 7 p.
 4. Gloria 7 p.
 5. Poli Iaşi 7 p.
 6. Unirea Dej 6 p.
 7. Slatina 4 p.
 8. Steaua 4 p.
 9. Dumbrăviţa 4 p.
 10. Chiajna 4 p.
 11. Timişoara 4 p.
 12. Progresul 3 p.
 13. Viitorul Tg. Jiu 3 p.
 14. Dinamo 3 p.
 15. FC Braşov 2 p.
 16. Baia Mare 2 p.
 17. Ripensia 1 p.
 18. Metaloglobus 1 p.
 19. Csikszereda 0 p.
 20. Constanţa 0 p.

Articole similare