sâmbătă, 19 septembrie 2020

Proteste în școli începând cu 14 septembrie? Profesorii din Buzău hotărăsc dacă intră sau nu la ore

Amânarea majorării salariilor, riscul ca școlile să devină bombe epidemiolo­gice și tergiversarea acordă­rii de laptopuri și tablete elevilor și cadrelor didactice sunt principalele nemulțu­miri ale profesorilor cu mai puțin de o lună înainte de începerea noului an școlar. Sindicaliștii din Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLÎP) spun că există semnale potrivit cărora cadrele didactice vor refuza să meargă la școală dacă nu sunt protejate.

„Deja am trimis tabele care trebuie să ajungă la toți membrii de sindicat”

Conducerea Sindicatului Învățământului Preuniversitar (SÎP) Buzău merge mai departe și anunță că a început deja să împartă tabele pentru a strânge semnături cu privire la modul în care profesorii buzoieni vor să protesteze împotriva guvernanților.

„Deja am trimis liderilor de sindicat tabele care trebuie să ajungă la toți membrii de sindicat. În aceste tabele vor semna dacă vor să protesteze ca magistrații, adică să intrăm la ore dar să nu predăm, sau să nu ne ducem deloc la școală. Vom vedea ce se va decide la ni­vel național. La noi, la Buzău, sperăm ca până la data de 1 septembrie să aflăm decizia membrilor noștri de sindicat”, a declarat Ion Dobre, liderul SÎP Buzău.

300 de lei la salariu și laptopuri și tablete

Vorbind despre principalele nemulțumiri ale profesorilor, buzoianul spune că există semnale că rectificarea bugetară va amâna majorarea salarială a profesorilor, stabilită pe 1 septembrie. Ion Dobre declară că cu cei 300 de lei pe care ar trebui să îi primească în plus, cei mai mulți dintre profesorii și-ar cumpăra măști și dezinfectanți pentru a evita riscurile la care sunt expuși în școli.

„Această brumă de bani este stabilită în legea bugetului, dar avem semnale că ordonanța de rectificare bugetară va amâna majorările la data de 1 septembrie 2021, adică cu un an. Opoziția am înțeles că a promis că nu va vota această ordonanță. Să vedem. Cele mai multe cadre didactice ar fi folosit acești bani pentru măști”, a mai declarat liderul SÎP Buzău.

Ion Dobre susține că dacă nu se iau măsuri urgente școlile se vor transforma în bombe epidemiologice. „Am văzut că în proiectul Ministerului Sănătății este prevă­zut că părinții sunt respon­sabili de sănătatea elevilor, că vor semna pe propria răspundere. Dacă se întâmplă așa, înseamnă că Guvernul și-a luat mâna de pe învățământ: cine vrea se protejează, cine nu, nu”, a mai declarat Ion Dobre.

Nu în ultimul rând, ­li­derul SÎP Buzău spune că, deși a fost promulgată de peste o lună și jumătate le­gea conform căreia fiecărui elev și cadru didactic i se asigură, la cerere, un dispozitiv-laptop sau tabletă cu conexiune la internet, nu au fost emise Norme metodo­logice pentru aplicarea acestei legi.

2 COMENTARII

  1. Oricum 90% dintre ei nu fac nimic la ore. Intră la 10 minute după ce sună, mai vorbesc la telefon 10 minute, ies de la oră cu 10 minute mai devreme, alții lipsesc permanent și te pune să scrii din cărți. Oricum unii dintre profesori sunt într-o grevă permanentă, deoarece nu fac nimic la ore.

  2. Gargară. Nu moare nimeni dacă profesorii fac grevă! S-ar bucura guvernanții că nu mai plătesc salarii pe perioada eventualei greve. Are sindicatul în conturi bani suficienți cu care să susțină financiar eventualii greviști?

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!