ActualitateSănătate

Protest la Spitalul Săpoca

Angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca au protestat, luni, în curtea unităţii sanitare, cerând demisia conducerii unităţii. Protestatarii sunt nemulțumiți atât pentru că nu le sunt majorate salariile, deşi au hotărâri judecătoreşti definitive în acest sens, dar și pentru că schema de personal este insuficientă, în condiţiile în care o asistentă are în grijă aproximativ 40 de pacienţi.

Protestatarii s-au strâns în curtea spitalului, nemulţumiţi de neaplicarea unor hotărâri judecătoreşti prin care veniturile lor ar fi trebuit să crească, dar şi de volumul mare de muncă, pe fondul deficitului de personal. Pe lângă acestea, angajaţii de la Săpoca acuză şi un management defectuos şi spun că au formulat în acest sens o plângere penală în care reclamă mai multe nereguli în activitatea managerului unităţii sanitare şi a persoanei responsabile cu achiziţiile.

„Nemulțumirile sunt foarte multe. Sunt cei din TESA cărora nu li s-au pus în aplicare hotărâri judecătoreşti definitive pe care le-au obţinut la Curtea de Apel, personalul medical lipsă, lipsa medicamentelor, prezenţa a zeci de câini în curtea secţiilor spitalului. Prin protestul de astăzi cerem demisia conducerii spitalului”, a declarat liderul de sindicat de la Săpoca, Mariana Spoială, citată de Ziare.com.

Protestul a durat aproape două ore. O delegaţie a salariaților nemulțumiți a discutat cu conducerea unităţii sanitare şi a decis să încheie acţiunea de protest, în ciuda faptului că nu au primit un răspuns favorabil la revendicările lor.

Reamintim că actualul manager, doctorul în medicină Gabriela Pârâu, a fost instalat în funcție la sfârșitul lunii mai 2020, presiunile salariaților au izbutit să răstoarne doi manageri, respectiv fostul procuror Emilian Eva și medicul Cristina Păun.

Articole similare