Actualitate

Protest în desfășurare la Prefectură

Protest în desfășurare la Prefectură. În fața Casei Albe se află personal nedidactic din învățământ, care au venit să își ceară drepturile de care nu beneficiază, sau beneficiază doar pe hârtie, ele neputând fi aplicate în practică.

Sindicaliștii buzoieni din învățământ se văd nevoiți să reia protestele. Primul care protestează este Sindicatul Învățământului Preuniversitar „Prof. I. Neacșu” Buzău, organizație reprezentativă a salariaților din învățământul buzoian, fiind vorba despre apărarea intereselor personalului nedidactic. I se alătură și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, care le susține protestul.

 Ce cer sindicaliștii

Principala revendicare a sindicaliștilor buzoieni este legată de acordarea sporului pentru condiții de muncă, de care beneficiază salariații din alte sectoare bugetare cu funcții similare. Reprezentanții sindicali reamintesc că temeiul legal pentru acordarea sporului pentru condiții de muncă  solicitat de membri de sindicat este reglementat de  Legea 153 / 2017( care reglementează salarizarea în sectorul bugetar) și de  H.G. nr. 569/2017 care aprobă Regulamentul privind stabilirea locurilor de muncă, precum și condițiile de acordare a acestuia în sectorul bugetar și de existența unor buletine de expertizare a locurilor de muncă emisă de DSP Buzău, conform art. 2, (1) din HG. 569/2017.

O altă revendicare pe lista sindicaliștilor se referă la decontarea navetei pentru personalul nedidactic, drept prevăzut de art.52 din CCMUNSAIP, nr.651/28.04.2021 ( considerăm că, odată cu decizia instanței de fond, pronunțată de Tribunalul Buzău în data de 29.11.2022, va rezolva definitiv și irefutabil această problemă).Sindicatul buzoian a trimis și o adresă către Comisia de Dialog Social Buzău căreia îi transmite că peste 90% dintre membri de sindicat, personal nedidactic, sunt nevoiți să se încadreze cu cheltuielile lunare într-un venit net lunar cuprins între 1.700 și 2.200 lei.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker