Acasă Economic Proprietarul fabricii de lapte de la Berca, investiţii de 9 milioane euro în producţia de lactate pe 2018

Proprietarul fabricii de lapte de la Berca, investiţii de 9 milioane euro în producţia de lactate pe 2018

0
Proprietarul fabricii de lapte de la Berca, investiţii de 9 milioane euro în producţia de lactate pe 2018

Reprezentanţii cooperativei agricole „Ţara Mea” anunţă că, în următoarele două luni, vor deschide o fabrică de lactate la Bârlad, în urma unei investiţii de 7 milioane de euro, urmând ca alte două milioane de euro să fie alocate pentru modernizarea fabricilor similare de la Berca şi Arad.

Cu trei fabrici, aflate în Buzău, Arad şi Ploieşti, cooperativa agricolă „Ţara Mea” produce lactate româneşti în valoare de 500.000 euro pe lună. „Cooperativa se ocupă permanent atât de calitatea produselor din cele patru fabrici, cât şi de împărţirea eficientă a costurilor şi de investiţii noi. În 2017, <Ţara Mea> a înregistrat o cifră de afaceri de 26 de milioane de euro”, se arată într-un comunicat al unităţii.

„Investiţia de două milioane de euro se va aloca pentru îmbunătăţirea tehnologiei de producţie a lactatelor, respectiv pentru tehnologii de periere, cântărire, ambalare etc. şi pentru ca resursele energetice, materia primă şi resursele umane să realizeze un raport timp-calitate-cantitate cât mai avantajos posibil”, a declarat, pentru ,,Mediafax”, Florin Burculescu, preşedintele cooperativei „Ţara Mea”.

Potrivit oficialului, fabrica de la Berca, judeţul Buzău, care a necesitat o investiţie iniţială de 3 milioane de euro, produce lunar între 60 şi 80 de tone de lactate şi are aproape 100 de angajaţi. „În fabrica de la Arad s-au investit 4 mi­lioane de euro, iar fabrica de la Ploieşti, cu o investiţie de 200.000 de euro, este un proiect pilot în care se lucrează manual specialităţi româneşti, după reţete tradiţionale demult uitate. La Bârlad se construieşte o fabrică de lactate care urmează să livreze peste 80 de tone lunar. Fabrica va fi gata în două luni şi a necesitat o investiţie de 7 milioane de euro”, se mai arată în comunicat.

Cooperativa agricolă „Ţara Mea” s-a dezvoltat ca un business unic în România începând cu anul 2015. „Astăzi, sub coordonarea cooperativei activează aproximativ 350 de fermieri cu activităţi de la cultivarea legumelor la procesarea lactatelor şi a cărnii de porc şi pasăre. Aceştia s-au constituit într-o cooperativă cu acelaşi nume, într-un proiect inspirat de modele din Spania, Franţa, Italia, dar şi din România comunistă”, menţionează reprezen­tanţii societăţii.

„Scopul cooperativei este, pe de o parte, să crească producţia şi consumul de produse româneşti, sănătoase, cu o calitate net superioară celor din import, şi – pe de altă parte – să susţină o creştere economică solidă atât pentru producătorii români, cât şi pentru economia ţării. <Ţara Mea> este singurul proiect de acest gen care a reuşit să integreze producţia, procesarea şi comercializarea, oferind astfel beneficii reale şi câştig garantat membrilor”, subliniază oficialii cooperativei.