joi, 04 martie 2021

Proiectare mai ieftină pentru Drumul Expres Buzău – Brăila

Compania Națională de Administrare a Infra­structurii Rutiere (CNAIR) și Ministerul Transporturilor au semnat, în luna decembrie, un act adițional la Contractul de Finanțare al elaborării documentației tehnice pentru Drumul Expres Buzău – Brăila, prin care modifică valoarea totală a acestuia, la 20,737 milioane de lei. În aceste condiții, valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională devine 14,9 milioane lei (de la 21 milioane lei), echivalentă cu 85% din valoarea totală eligibilă, iar valoarea co-finanțării scade la 2,6 milioane lei, echivalentă cu 15% din valoarea totală eligibilă.

Totodată, prin același act adițional, durata contractului se reduce cu o lună, la 24 de luni, perioada de realizare fiind cuprinsă între data de 3 martie 2020 și 28 februarie 2022, la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare.

Potrivit CNAIR, toate celelalte prevederi contractuale rămân neschimbate.

Fondurile europene pentru realizarea documentației tehnice vor fi alocate prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Obiectiv Specific 2.1. Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră a TEN-T globală – Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – proiecte noi de investiții.

Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic pentru Drumul Expres Buzău – Braila vor fi realizate de spaniolii de la Ingineria Especializada Obra Civil E Industrial, companie desemnată câștigătoare a licitației organizate de CNAIR.

Potrivit Master Planului General de Transport, Drumul Expres Buzău – Brăila, în lungime de 98 km, va avea un cost 384,16 milioane de euro. Construcția este programată pentru perioada 2021-2023.

loading...
error: Content is protected !!