Actualitate

Proiect pentru iubitorii sportului cu motor, lansat în spaţiul virtual

În spaţiul virtual a fost lansată recent o pagină de socializare intitulată <Susţină­torii pistei de karting Buzău>. Este vorba despre o pagină de socia­lizare unde buzoienii care îşi doresc, pentru copiii ori nepoţii lor, un spaţiu amenajat unde aceştia să-şi tureze motoarele în siguranţă în cadrul competiţiilor sportului cu motor numit karting sau pur, şi simplu, pentru a-şi dezvolta abilităţile în conducerea auto şi pentru a învăţa condusul defensiv, vor putea să îşi exprime susţinerea pentru un proiect care vizează construcţia unei piste de karting.

Iniţiatorul acestui proiect care nu necesită o investiţie prea mare, undeva în jurul sumei de 500.000 euro, şi care ar aduce numai beneficii în judeţul Buzău, este profesorul de karting de la Palatul Copiilor, Ionuţ Mihai Ion.

Campanie de susţinere a proiectului privind construcţia unei piste de karting în Buzău

Iniţiatorul proiectului ex­plică faptul că o pistă de karting în municipiul Buzău ar crea un spaţiu recreativ pentru copii şi adolescenţi, dar ar aduce şi mii de vizitatori în zonă, la competiţiile naţionale şi internaţionale care ar putea fi organizate acolo.

Pentru această investiţie inedită, care se preconizează a aduce mari beneficii, a fost identificat un teren în zona Verguleasa. „Este vorba de un teren pe care a fost o balastieră, care nu se mai foloseşte, a fost dezafectată. Nu mai poate fi folosit în alt scop. I s-ar da o utilitate majoră. Am fi printre puţinele judeţe din ţară care  ar avea o pistă de karting; mai sunt vreo patru în toată ţara şi ar fi a doua pistă din zona Munteniei”, spune profesorul Ionuţ Mi­hai Ion.

Profesorul de karting  mai spune că pista de karting  ar urma să fie construită pe o suprafaţă de 5-6 hec­tare, în total fiind necesare 8-9 hectare pentru acest pro­iect, întrucât în jurul pistei se pot face multe alte investiţii astfel încât aici să poată fi organizate şi concerte, degrevându-se astfel centrul oraşului de astfel de evenimente care după o anumită oră pot deranja locatarii blocurilor din apro­pierea Pieţei Dacia.

Prin urmare, această construcţie aduce cu sine şi alte beneficii colaterale care pot fi folosite în industria divertismentului.

„Pista în sine trebuie să aibă în jur de 1,4 km lungime şi 10 metri lăţime. O să mai avem nevoie de spaţii de parcare, spaţii de campare. Noi încercăm să facem o pistă la nivel naţional, dacă se poate şi la nivel inter­naţional  care ar avea un impact benefic, pentru că ar putea deveni şi o atracţie turistică; aici se vor organiza mai multe evenimente chiar şi concerte şi chiar şi cursuri de conducere defensivă; se mai pot face aici concursuri de moto, iar pista ar putea să fie folosită şi de motociclişti”, mai spune profesorul de karting.

Câteva sute de buzoieni şi-au exprimat deja adeziunea

Proiectul are deja sute de susţinători în rândul buzoienilor. El are însă sus­ţinători şi în rândul iu­bitorilor de karting din alte oraşe, pentru că îşi doresc cu toţii cât mai multe piste în ţară unde să poată rula cu kartul şi să se desfăşoare mai multe etape în competiţiile naţionale.

Prin urmare, punctele forte ale proiectului, care vor fi prezentate şi consilie­rilor locali împreună cu  adeziunile buzoienilor se referă la faptul că nu este o investiţie foarte mare, s-ar da în folosinţă un teren dezafectat care nu mai poate avea altă utilitate, poate contribui la dezvoltarea turismului local, poate încuraja sportul în rândul copiilor, al tinerilor cu permis care pot exersa abilităţile fără să se pună viaţa în pericol. Şi nu în ultimul rând, s-ar putea înfiinţa un club al iubitorilor de karting.

„Am realizat o pagină de Facebook care se numeşte <Susţinătorii pistei de karting Buzău>. Când ajungem pe masa consilierilor să se poată observa şi susţinerea societăţii buzoiene a unui asemenea proiect. Avem deja circa 500 de semnături. Am fost plăcut surprins să văd cât de bine este primit proiectul.  De la acest proiect s-ar putea merge mai departe şi s-ar putea înfiinţa un club sportiv al Buzăului pe  kart electric”,  explică profesorul Ionuţ Mihai Ion demersul său în online, pe care l-a pornit după ce a găsit sprijin şi la Federaţia  Română de Karting.

„Am găsit pe cine­va care ar putea să ne ajute cu realizarea proiectului şi cu consultanţă, pentru că au mai construit pista de la Academia Titi Aur. Robert Drăgan, unul dintre <oamenii grei>” ai kartingului momentului, a zis că ne ajută cu specialişti care au autoritatea de a face acest lucru”, mai spune profesorul de karting.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker