AdministrațieSănătate

Proiect de peste 7,6 milioane de euro la Spitalul Județean

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Reducerea riscului de infecţii nosocomiale la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău”, „un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, care vizează creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău, în vederea reducerii infecțiilor asociate asistenței medicale”, după cum a transmis acesta printr-o postare pe Facebook.

Prin implementarea acestui proiect se urmăreşte creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău, deziderat ce se va realiza prin organizarea unor saloane cu un singur pat în vederea izolării microbiologice prevăzute cu grup sanitar propriu, dezvoltarea laboratorului de microbiologie din cadrul spitalului, reducerea riscului de infecții nosocomiale la nivelul spitalului prin achiziționarea de echipamente și materiale sanitare performante.

Valoarea totală a proiectului este de 38.023.431,24 lei, din care valoarea eligibilă este 35.230.188,00 lei, iar contribuția proprie a Consiliului Judeţean Buzău este de 2.793.243,24 lei, iar durata de implementare a proiectului este decembrie 2023 – mai 2024.

„Investițiile în sănătate rămân prioritatea noastră”, a mai transmis șeful Consiliului Județean Buzău.

În cursul acestui an, Executivul Consiliului Judeţean şi structurile de specialitate din cadrul instituţiei au mai abordat o serie de investiţii cu destinaţia reabilitare, modernizare, dotare sistem de sănătate buzoian. Între acestea se distinge proiectul pentru extinderea Unității de Primiri Urgenţe, care se află în ultima fază de implementare, respectiv achiziţii de tehnică medicală şi dotări de specialitate. De asemenea, în cursul acestui an pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a fost atrasă o investiţie cu finanţare europeană, cu care a fost dotat Ambulatoriul de specialitate. În acelaşi context, a fost bifat şi proiectul pentru dotarea şi reabilitarea Cabinetului de planificare familială și au fost contractate lucrări, în baza aplicării la programe cu finanţare europeană, pentru eficientizarea energetică a clădirilor cu destinaţie medicală, exterioare Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Articole similare