marți, 24 noiembrie 2020

Programul TEZAUR continuă și în luna august

Buzoienii pot subscrie începând de luni, 10 august 2020, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la un an, doi, trei și cinci ani, iar perioada de subscriere se va încheia pe data de 31 august 2020, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Județene a Finanțelor Publice.

“Aceste emisiuni reprezintă o alternativă de economisire avantajoasă pentru români, având în vedere că veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile. Rata dobanzii este de 3,5% – un an, 4% – doi ani, 4,25% – trei ani, 4,75% – cinci ani, fără plafon individual de subscriere. Titlurile de stat pot fi cumpărate de la unitățile Trezoreriei Statului în perioada10-31 august 2020 și de la unitățile Companiei Naționale Poșta Română, în perioada 10-28 august în mediul urban, și în perioada 10-27 august în mediul rural”, mai precizează sursa citată, care mai arată că sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

“Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere. Titlurile de stat sunt în forma dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea”, se mai arată în comunicatul de presă al Direcției Județene a Finanțelor Publice, unde se precizează și că prospectul de emisiune, și orice eventuale modificări ale acestuia, se publică pe siteurile http://www.mfinante.rowww.datoriepublica.mfinante.gov.ro, https://www.comunicatii.gov.ro, https://www.posta-romana.ro

 

loading...
error: Content is protected !!