miercuri, 12 august 2020

”Programul economic al U.S.L. îmbină principiile liberale cu cele sociale”

* Susţine senatorul P.N.L. Cristinel Bîgiu

Programul economic al Uniunii Social-Liberale, lansat oficial la mijlocul săptămânii trecute, reuşeşte să îmbine principiile liberale, de dreapta, cu cele legate de sprijinirea categoriilor defavorizate, susţine senatorul liberal Cristinel Bîgiu, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a P.N.L. ”Este vorba despre un model economic, bazat pe trei principii: în primul rând, fiscalitate redusă, ceea ce înseamnă mai puţini bani daţi de cetăţean la stat, încurajarea mediului privat, ceea ce, din păcate, în actuala guvernare s-a uitat că este motorul economiei, şi sprijin pentru categoriile afectate de criză, şi ne referim aici la cei cu venituri mici, la şomeri, şi, să nu uităm tinerii, categorie care a fost uitată.

* Susţine senatorul P.N.L. Cristinel Bîgiu

Programul economic al Uniunii Social-Liberale, lansat oficial la mijlocul săptămânii trecute, reuşeşte să îmbine principiile liberale, de dreapta, cu cele legate de sprijinirea categoriilor defavorizate, susţine senatorul liberal Cristinel Bîgiu, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a P.N.L. ”Este vorba despre un model economic, bazat pe trei principii: în primul rând, fiscalitate redusă, ceea ce înseamnă mai puţini bani daţi de cetăţean la stat, încurajarea mediului privat, ceea ce, din păcate, în actuala guvernare s-a uitat că este motorul economiei, şi sprijin pentru categoriile afectate de criză, şi ne referim aici la cei cu venituri mici, la şomeri, şi, să nu uităm tinerii, categorie care a fost uitată. Acest program nu este doar o alternativă politică la această guvernare, ci este şi o măsură economică. O guvernare nu trebuie să însemne împrumuturi iresponsabile, tăieri de salarii etc. Se va menţine cota de impozitare de 16 la sută, în schimb pentru salariile mai mici se va aplica un sistem în trepte, de 8-12 la sută; cota de 16 la sută va fi cota de impozitare maximă, nu se va renunţa la această cotă. Această chestiune economică a U.S.L. arată limpede că se pot armoniza trei partide – ne referim aici la P.N.L., la P.S.D. şi la P.C. -, acest program respectă principiul de dreapta, liberal, al reducerii fiscalităţii, dar răspunde şi nevoii de a sprijini categoriile defavorizate”, afirmă senatorul Bîgiu.

      Sursa citată mai spune că acest program economic nu reprezintă programul de guvernare al U.S.L.: ”Să ne înţelegem foarte bine, nu este un program de guvernare, sunt nişte măsuri economice. Programul de guvernare va apărea în urma consultării, pe fiecare dintre domenii, cu categoriile sociale, lucru care era normal să fie şi în această guvernare, dar, de cele mai multe ori, s-a preferat asumarea răspunderii în locul consultărilor cu categoriile sociale. Acest program cuprinde un număr de 43 măsuri concrete, vor fi lansate ulterior, de exemplu, pe 11 iunie va fi lansată cea pe administraţie publică, şi, secvenţial, vor fi lansate toate părţile importante ale programului U.S.L.”, mai spune vicepreşedintele P.N.L. Buzău.

loading...
error: Content is protected !!