joi, 04 iunie 2020

Profesoară buzoiană cu patru ani vechime, nota 1,65 la Titularizare

     Aproape 100 de profesori sau viitori profesori buzoieni s-au făcut de râs la examenul de Titularizare. Potrivit datelor oficiale, 26 % dintre cei 372 de concurenți pentru un post la catedră au luat note sub 5. Cei mai mulți candidați (37,67 %) au obținut note între 5 și 7 (aceștia intrând în cursa pentru suplinitori), iar 36,31% dintre concurenți au obținut note peste 7 care le permit titularizarea, în limita posturilor disponibile.

Nota 2,50 pentru un profesor cu o vechime de 18 ani

          17 concurenți au obținut „performanța” de a lua note de 1 și 2. Și mai trist este că o parte dintre ei provin de la catedră, unii având o vechime de peste 10 ani și chiar grade didactice. Astfel, cea mai mică notă obținută la Titularizarea de la Buzău este 1,50, primită de un buzoian cu domiciliul în Cislău, care nu a mai lucrat în învățământ și intenționa să predea educație fizică. Aceeași notă a fost luată și un râmnicean care a susținut examenul la biologie. Ceva mai pregătită s-a dovedit o suplinitoare cu o vechime la catedră de 4 ani care a susținut examenul la psihopedagogie specială și a obținut nota 1,65.

          Tot pe lista rușinii se regăsește o profesoară de chimie, suplinitor cu grad didactic I și 18 ani vechime, care a luat nota 2,50, alături de o profesoară de limba română (suplinitor, grad didactic II și 11 ani vechime) care a luat doar nota 2,90.

          O altă profesoară, de limba engleză, cu definitivat și 8 ani vechime, a luat nota 2,62.

O singură notă de 10

          Un singur candidat a luat nota 10 la Titularizarea de la Buzău. Este vorba despre o profesoară de matematică care lucrează în învățământ de doi ani.

          La examenul de la Buzău au fost scoase la bătaie 756 de posturi cu normă întreagă sau fracțiuni de normă. Concurenții care se consideră nedreptățiți de notă pot depune contestațiile până pe 28 iulie. Rezultatele finale vor fi publicate pe 3 august, după care candidații care au obținut medii peste 7 vor fi repartizați pe posturi pe 8 și 9 august.

          

loading...
error: Content is protected !!