luni, 21 septembrie 2020

Probleme de integritate pentru un consilier judeţean

Probleme mari pentru un consilier judeţean. Inspectorii de integritate au descoperit, că în perioada cât a fost consilier local la Mărgăriteşti, social-democrat Marian Bîrlă a încheiat contracte de prestări servicii cu Primăria comunei, aflându-se astfel în incompatibilitate.

„În mandatul 2012 – 2016, au fost încheiate contracte de prestări servicii între Primăria comunei Mărgăriteşti, judeţul Buzău, şi SC Mary Symon Comex SRL, societate în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de asociat unic şi administrator, iar soţia persoanei evaluate deţine calitatea de administrator, încălcând astfel dispoziţiile art. 90 din Legea nr. 161/2003“, se precizează într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate.

În acest caz, consilierul judeţean PSD Marian Bîrlă a transmis un punct de vedere scris.

„Persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompa­tibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului“, precizează ANI.

loading...
error: Content is protected !!