Administrație

Primarul de Cătina vrea să angajeze… operator de drone

Alexandru Fulgeanu, primarul comunei buzoiene Cătina, a publicat un anunţ pe pagina oficială a instituţiei publice, în care se oferă un post în organigramă, pentru ocupaţia „operator drone”. În contextul evenimentelor deloc confortabile, când în diferite zone pe mapamond se derulează operaţiuni „speciale” militare, în care dronele au devenit cele mai obişnuite arme, anunţul primarului Fulgeanu atrage atenţia. Din fericire, este vorba doar despre angajarea unei persoane care are abilităţi în operare foto-video şi, pentru că e la modă nu numai în teatrele de operaţiuni militare, noul pretendent la ocuparea postului trebuie să fie acomodat cu manevrarea dronelor. Mai mult, chiar dacă este vorba despre o localitate mică, ce abia numără 2.000 de locuitori, iar din taxele şi impozitele locale nu se poate consolida un buget confortabil, onorariul viitorului operator sare de 3.000 de lei! Şi pentru ca toate efectele crizei economice şi financiare să fie date peste cap, salariul oferit se acordă doar pentru trei (3) zile lucrătoare, iar pentru fidelizarea colaboratorului, Primăria oferă şi vouchere de vacanţă şi bonusuri profesionale!

În contextul în care premierul României, buzoianul Marcel Ciolacu, şi-a asumat în Parlamentul României măsuri clare pentru reformarea administraţiei la toate nivelurile, în sensul eficientizării şi obţinerii de economii la bugetul de stat (inclusiv radieri de posturi), acelaşi primar Fulgeanu are postate pe pagina oficială a Primăriei Cătina şase anunţuri pentru angajare, începând de la îngrijitor clădiri, şofer pentru microbuzul şcolar sau altul la dispoziţia primarului, inspector resurse umane, inginer sau jurist.

Primarul Fulgeanu lasă impresia că gestionează un buget substanţial, din moment ce la rubrica salarizare unui jurist ar oferi nu mai puţin de 7.000 de lei lunar, unui inginer cu 500 de lei mai puţin, iar pentru munca de inspector resurse umane ar achita 5.500 lei lunar! Primarul de Cătina oferă şi posibilitatea lucrului de acasă – două zile acasă, trei la Primărie, iar colaboratorii pot fi persoane fizice autorizate, ori SRL-uri.

Articole similare