duminică, 07 martie 2021

Primarul Constantin Toma: „În loc să critice, Pufu și Avrămescu ar trebui să ne ajute să recuperăm banii cheltuiți în criza sanitară”

Ieșirea la rampă de la începutul săptămânii trecute a senatorului liberal buzoian Vlad Pufu, președintele organizației municipale a PNL – pe parcursul căreia a cerut public reprezentanților Instituției Prefectului să dea aviz negativ hotărârii Consiliului Local care stabilește cuantumul impo­zitelor pe terenuri și clădiri pe anul în curs -, nu a rămas fără replică din partea primarului Constantin Toma. Acesta, președinte al organizației municipale a Partidului Social Democrat, s-a declarat indignat de faptul că Pufu l-a acuzat de lipsă de transparență, chestiune care, din punctul de vedere al senatorului liberal buzoian, ar determina caracterul ilegal al respectivului act normativ, care nu ar fi fost supus dezbaterii publice cerute de lege decât formal.

Primarul Toma spune că municipiul va fi complet blocat în cazul succesului unei acțiuni precum cea pe care vrea să o inițieze senatorul liberal în cazul în care Prefectura va da aviz de legalitate hotărârii Consiliului Local, respectiv atacarea acesteia în instanța de Contencios Administrativ. „Mă indignează, pur și simplu, ce a spus domnul Pufu – este o interpretare personală – că am mărit ilegal, că am propus Consiliului Local ilegal creșterea impozitelor cu 50 la sută și că, pentru locuințe nerezidențiale, le-am mărit cu 300 la sută; am făcut acest lucru pentru că trebuie să luăm de la bogați, și, să mă scuze cei care sunt în situația asta,  să dăm la săraci. O mulțime de oameni din Buzău, și mari personalități ale Buzăului, au cumpărat active sau le-au scos de pe firmă și le-au băgat pe persoană fizică, astfel încât să plătească impozit cu 0,2 la sută și nu, atenție!, 1,3 la sută, cât plătesc toate firmele serioase din acest oraș. Primăria nu poate funcționa decât cu bani de la populație. Am reușit, cu ghilimele, să colectăm doar 50 la sută din taxe și impozite, respectiv avem o gaură de 10 milioane de euro. Dacă domnul Pufu insistă să se anuleze în Contencios această ho­tărâre, pentru că nu avem un aviz de la Prefectură chiar dacă au trecut două luni – trei luni de zile din decembrie, dacă se anulează această hotărâre de mărire a impozitelor, se blo­chează tot. Deci nu mai putem strânge nimic, nici gunoiul de pe stradă. Îi rog pe liberali să nu blocheze acest oraș”, a spus Constantin Toma pe parcursul unei conferințe de presă a PSD Buzău.

loading...
error: Content is protected !!