marți, 24 noiembrie 2020

Primarul care de 12 ani nu are rival. Poate câștiga și cu un singur vot

Primarul din comuna buzoiană Valea Salciei, Marian Mușat (PSD), este singurul candidat și la alegerile din 27 septembrie, el fiind la cel de-al cincilea mandat, după ce, din 2008, se înre­gistrează aceeași situație.

Marian Mușat a fost ales pentru prima dată primar în anul 2000, când a câștigat din turul al doilea. În anul 2004, Mușat, care era membru PNL, a avut trei contracandidați la alegerile pentru funcția de primar, însă niciunul nu a obținut atunci mai mult de 30-40 de voturi fiecare. La alegerile din 2008, Marian Mușat a candidat singur, obținând astfel al treilea mandat ca primar al comunei Valea Salciei. În 2012, primarul din Valea Salciei, liberalul Marian Mușat, a candidat tot singur pentru cel de-al patrulea mandat, susținând că în localitățile unde nu există contracandidat nu ar mai trebui să se organizeze alegeri.

Și de atunci tot așa. Anul acesta este tot fără rival și, chiar dacă obține un singur vot, Mușat tot câștigă Primăria.

Marian Mușat este de ani buni președinte al ­fi­lialei Buzău a Asociației Comunelor din România.

Anul acesta, alți doi primari sunt fără rivali în alegerile de la finalul acestei luni. Este vorba despre Sorin Zaman – primar al comunei Chiliile încă din 2008, și Florin Stemate – primarul comunei Bisoca din 2016.

1 COMENTARIU

  1. La o comuna cu 300 de locuitori si 50 lucreaza sau depind de primarie,la Blajani,colti,racoviteni,aceeasi situatie,cine sa mai candideze?Reorganizarea bate la usa,la anul ,probabil se va face,nu-i normal atitea fonduri risipite.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!