Administrație

Primăria Râmnicu Sărat, în luptă cu gunoaiele

600 de kg de gunoi menajer au fost colectate în doar două zile de către Administrația Domeniului Public din Râmnicu Sărat, din câteva zone ale orașului, fapt catalogat de către municipalitate drept o „performanță negativă”.

Gunoaiele au fost aruncate pur și simplu pe stradă sau pe câmp, cantitatea însemnată fiind colectată din zonele Șoseaua Podgoriei, în spatele cartierului 1 Mai, Fundătura Viși­nului – fosta cale ferată -, Șoseaua Puiești, Strada Armoniei, Strada Cărămidari și Fundătura Cărămidari (cartier Sârbi).

Municipalitatea râmniceană face apel la cetățeni să nu se mai preteze la astfel de fapte, ci să depoziteze gunoiul corespunzător, în spațiile special amenajate. Cu această ocazie, Primăria Râmnicu Sărat anunță că au fost montate coșuri de gunoi pe Strada Pieței, în speranța că oamenii se vor descotorosi de deșeuri în mod civilizat.

„E nevoie de spirit civic și de o majoritate a cetă­țenilor care să înțelea­gă că astfel de lucruri nu trebuie să mai continue, iar singura modalitate de a îmbunăți situația problemei este de a acționa împreună!”, se arată într-un comunicat pe pagina instituției.

Cu toate acestea, primarul orașului, Sorin Cîrjan anunță că datele înre­gistrate anul trecut pentru colectarea deșeurilor sunt mult mai încurajatoare față de anii trecuți, iar oamenii par a începe să înțeleagă importanța colectării selective a gunoaielor.

 „În primul rând, a crescut cantitatea de deșeuri reciclabile colectate de cetățeni față de anul precedent, de la 911 la 1.254 de tone, ceea ce înseamnă că vom plăti mai puțini bani la Administrația Fondului de Mediu. S-au îmbunătățit și indicatorii celorlalte tipuri de deșeuri, ceea ce ne îndreptățește să spunem că suntem pe un drum bun și că vom rezolva problemele de mediu în următorii 2-3 ani. În acest sens, vă informez că până în luna aprilie vor fi finalizate toate platformele de deșeuri îngropate, în ultimile două săptămâni ritmul lucrărilor la aceste obiective fiind unul foarte bun”, a declarat edilul râmnicean, pe pagina sa de Facebook.

Articole similare